DOLAR 32,2573 -0.01%
EURO 34,7142 -0.01%
ALTIN 2.402,920,12
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2006268-2,43%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

213 okunma

Çiftçiye zirai ilaç uyarısı

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle buğday ve tüm bitkilerde yaşanan olumsuzluklara karşı ilaçlama arayışına giren üreticileri uyardı…

ABONE OL
16 Nisan 2024 17:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle buğday ve tüm bitkilerde yaşanan olumsuzluklara karşı ilaçlama arayışına giren üreticileri uyardı.
İl Müdürlüğü’nün açıklamasında ilaçlama yapılacak alan-larda arıcıların bilgilendirilmesinin de altı çizilerek şunlara yer verildi:


“İl Müdürlüğümüz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüz teknik ekiplerince buğday tarlalarında yapılan gözlemlerde; hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu buğday ve tüm bitkilerde fenolejinin normalden hızlı olduğu, üreticilerimizin bazı hububat alanlarında dar yapraklı yabancı ot mücadelelerini zamanında yapamadığı ve şimdi yapmaya çalıştığı, hastalık, yabancı ot ve böcek ilaçlarını birlikte karıştırarak uygulama yaptıkları gözlemlenmiştir. Bazı ekim alanlarında buğdayın çiçeklenme aşamasına geldiği ve bu tür ilaç karışımlarının buğdayda stresi arttırarak verim kayıplarına neden olabileceği unutulmamalı ve karışımlar yapılmamalıdır. Verim kaybı yaşanmaması ve doğal dengenin korunması için bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir.
ARICILAR
İlaçlı mücadele yapacak olan üreticilerimizin, ilaçlama yapılacak bölgedeki arıcılarımızı bilgilendirmesi ve ilaçlamalarını arıların aktif olmadığı saatlerde yapması gerekmektedir.”


JANDARMA’DAN BİLGİLENDİRME
Edirne İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından köylerde tarım ilaçlarının bilinçsiz ve yanlış kullanımına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuluyor.
Edirne Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklamasında şunlara yer verildi:
“Edirne İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarına aralıksız olarak devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi; İpsala ilçesi Yenikarpuzlu köyünde tarım ilaçlarının bilinçsiz ve yanlış kullanımına bağlı, bölgemizde meydana gelebilecek olası tarım ilacı zehirlenmelerinin önlenmesine yönelik; ilaçlama esnasında kişisel koruyucu maske ve kıyafet kullanımı, rüzgarlı havalarda tarım ilacı kullanılmaması ve tarım ilacı ambalajlarının araziye bırakılmasının canlılar üzerindeki olumsuz etkileri konusunda vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir.
Çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarımıza yine halkımızın desteği ile daha azim ve kararlılıkla devam edilecektir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ