DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20406575,76%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

174 okunma

Çiftçi ‘yıl’ istemiyor!

CHP önceki Dönem Edirne Milletvekili, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu, emeklilerin halini görünce çiftçilerin daha büyük bir endişe içine girdiğini belirterek, çiftçiye bir dokunduklarında bin ah işittiklerini söyledi…. Havsa ilçesinde Gaytancıoğlu'nun sorusu üzerine iki çiftçi bu girdilerle bu yükün altından kalkmalarının imkansız olduğunun altını çizerken, “2025 Yılı'nı galiba 'Çiftçi Yılı' ilan edeceklermiş.. Sakın, sakın” ifadelerini kullandı…

ABONE OL
24 Nisan 2024 17:52
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP önceki Dönem Edirne Milletvekili, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Okan Gaytancıoğlu, emeklilerin halini görünce çiftçilerin daha büyük bir endişe içine girdiğini belirterek, çiftçiye bir dokunduklarında bin ah işittiklerini söyledi. Havsa ilçesinde Gaytancıoğlu’nun sorusu üzerine iki çiftçi bu girdilerle bu yükün altından kalkmalarının imkansız olduğunun altını çizerken, “2025 Yılı’nı galiba ‘Çiftçi Yılı’ ilan edeceklermiş. Emekliler gibi bizi de götürmesinler. Sakın, sakın” ifadelerini kullandı.
CHP önceki Dönem Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından “Emeklilerin Halini Görünce Çiftçi Daha Büyük Bir Endişe İçine Giriyor” başlığı ile gerçekleştirdiği paylaşımda, “2024 yılı Emekli Yılı ilan edilmişti. Emeklilerin neredeyse tamamına yakın bir bölümü açlık sınırının altında maaş alıyor. 13 milyon emeklinin maaşı ise aylık 10 bin TL. Yani emeklilerimiz perişan..
Kuzucu köyümüzden Selami Öztürk ve Mehmet Özcan duyduk ki 2025 çiftçi yılı ilan edilecekmiş. Sakın böyle bir açıklama yapmasınlar biz zaten zor durumdayız, daha da zora girmek istemiyoruz dediler” dedi.
Gaytancıoğlu, paylaşımında görüştüğü üreticilerin konuşmalarını da aktardı.


Selami Öztürk isimli üretici, aşırı girdilerle zaten bu işin yapılmayacağının belli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Geçen yıl 20 liraya aldığımız çektik tohumu şu anda 70 lira. Piyasada da gitgide yükseliyor. Mazot fiyatları bir hayli yükseldi. Geçen yıl 16 lira olan mazot fiyatları 45 liraya dayandı. Gübre fiyatları katladı. İlaç fiyatları katladı. Borçlar arttı. Çiftçi bunların altından bu girdilerle kalkması imkansız. Sakın sakın ‘Çiftçi Yılı’ ilan edip emekliler gibi bizi de götürmesinler. Gümrük vergilerini çok düşürmeleri yaramadı. Üretiyoruz satamıyoruz. Buğday üretiyoruz dışarıdan. Çeltik üretiyoruz dışarıdan.Mısır üretiyoruz dışarıdan. Geçen sene mısır üreticilerinin halini gördünüz. Mısır önceki yıl 6 liraydı. Bu yıl da 6 lira. Ne diyorlar bize ekmeyin kardeşim. Biz dışarıdan alırız. Bu güzelim coğrafyada, her şeyin yetiştiği coğrafyada bu kadar yanlış tarım politikalarıyla bu işler nereye gidiyor bilmiyoruz. Bu ülke kuruluş yıllarında kalkınmanın temellerini tarımla atmış.Tarımla biz bu noktalara gelmişiz. Bir sürü fabrikalar açılmış. Tarımı bu kadar dışlarsak ne olacak bu ülkenin hali.
Mehmet Özcan isimli üretici de köylerinde hayvancılığın bittiğinin altını çizerek şunları kaydetti:
“Geçen sene her hanede 5’er tane hayvan vardı. Şimdi 5 hanede hayvan kaldı. 100 süt döküyorduk ayda, şimdi 3 ton süt döküyoruz. Çok kötü.Yem girdileri çok pahalı. Tarımdan da zaten zordayız.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ