DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20406575,76%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

204 okunma

Uzunköprü OSB’de mutlu son!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık Köyü sınırlarına yapılmak istenen, itiraz üzerine revizyona gidilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi için ilçedeki Atatürk Mahallesi ve Çöpköy Mahallesi'nin olduğu bölgede, Uzunköprü Belediyesi tarafından yaklaşık 3 bin 500 dönümlük alan tespit edilerek ihalesi yapıldı… İl Genel Meclisi CHP'li üyesi Mustafa Üstün, "Artık kısmetse Uzunköprü OSB'sine kavuşuyor ama yerin mera vasfı olduğu için mecburen vasıf değişikliği yapılması gerekiyor. Bakanlık tarafından onay çıktıktan ve nitelik değişikliği yapıldıktan sonra, OSB Uzunköprü'ye hayırlı olsun diyebiliriz" dedi…

ABONE OL
24 Nisan 2024 17:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık Köyü sınırlarına yapılmak istenen, itiraz üzerine revizyona gidilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi için ilçedeki Atatürk Mahallesi ve Çöpköy Mahallesi’nin olduğu bölgede, Uzunköprü Belediyesi tarafından yaklaşık 3 bin 500 dönümlük alan tespit edilerek ihalesi yapıldı.
Uzunköprü’nün Kavacık köyü merasında yapılması planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne köylüler ve çevreciler 2019 yılında karşı çıktı. OSB’nin kurulacağı bölgenin orman arazisi olduğunu belirten köylüler, bölgenin göletleri, içme suyu havzası ve 14 bin dönüm sulu ve kuru tarım arazisine zarar vereceği gerekçesiyle harekete geçti. Köylüler, uzmanların bölgeye kurulacak bir OSB’nin ağır tahribata yol açacağını bildirmesi üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hakkında dava açtı. İlerleyen süreçte iki ayrı davada da yürütmeyi durdurma kararı alan köylülerin mera alanlarının çevre düzeni planına OSB olarak işlenmesine yönelik Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yapılan plan değişikliğine itirazı da Danıştay 6’ncı Dairesi’nce haklı bulundu.


YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI
Yaşanan gelişmeler üzerine Edirne Valiliği, bölgeye yapılacak OSB için projede değişikliğe gitti. Uzunköprü Belediyesi yapılmak istenen OSB için Atatürk Mahallesi ve Çöpköy Mahallesi’nin olduğu bölgede 3 bin 500 dönümlük alan tesis etti. Konu dün İl Genel Meclisi gündemine geldi. Mecliste söz konusu OSB’nin müteşebbis heyetine 7/15 oranında katılınmasını öngören madde görüşüldü.


‘8 YIL KAYBETTİK’
Konuyla ilgili söz alan İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi Mustafa Üstün, Uzunköprü OSB’de yaklaşık 8 yıllık bir süre kaybı yaşandığına dikkat çekerek; “2017 yılında OSB’ye yönelik bir müteşebbis heyetimiz kuruldu. Onunla ilgili yaklaşık 8 yıllık bir zaman kaybettik. Yer tespiti ile ilgili bir hatadan dolayı, ister istemez Kavacık’ta yaşayan arkadaşlarımızın yaşam alanına girildiği için, süreç mahkemelik oldu. 2021 yılında Ankara’da sayın Milletvekilleri Fatma Aksal, Okan Gaytancıoğlu, Orhan Çakırlar ve Belediye Başkanımız Özlem Becan ile gittiğimizde, Fatma Hanım bizi Ticaret Bakanlığı’ndan yetkililerle görüştürdü. Orada bir söylem vardı; ‘Devlet hiçbir zaman davalık olan bir yere yatırım yapmaz’ yani aklıselim bakıldığında doğruydu” dedi.
‘BAKANLIK ONAYINDAN SONRA UZUNKÖPRÜ OSB’SİNE KAVUŞACAK’
OSB’nin altyapı projelerinin tamamlandığını ifade eden Üstün; “Uzunköprü, 7 yıl gibi bir zaman kaybetti. Sonrasında Atatürk Mahallesi ve Çöpköy Mahallesi’nin olduğu bölgede, Uzunköprü Belediyesi tarafından yaklaşık 3 bin 500 dönümlük bir alan tespit edildi. Yerin niteliği meraydı, onunla ilgili imar görüşleri alındı, yol, su, elektrik ve doğalgaz projeleri yapıldı. Sayın Valimiz ile görüştüğümüzde de ihalesinin yapıldığını öğrendik. Artık kısmetse Uzunköprü OSB’sine kavuşuyor. Ama yerin mera vasfı olduğu için mecburen vasıf değişikliği yapılması gerekiyor. Kısmet olursa sayın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı pazartesi günü Edirne’yi ziyaret edecek. Dosyamız Tarım ve Orman Bakanlığında, bakanlık tarafından onay çıktıktan ve nitelik değişikliği yapıldıktan sonra, OSB Uzunköprü’ye hayırlı olsun diyebiliriz arkadaşlar” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ