DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352671,04%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

305 okunma

ABD’ye tarihi tat!

Edirneli iş insanı Kemal Kılıç, kentin tarihi lezzetlerinden bademezmesi ve lokumun ünü ülke sınırlarını aşıp Amerika Birleşik Devletleri'nden talep gelmesi üzerine, kıta ötesine ihracata başladı… Tarihi lezzetlerin ABD'nin önemli kültürel, ticari ve finansal merkezi San Francisco şehrinde, bir Türk girişimcinin raflarında satıldığını kaydeden Kılıç, "Farklı bir lezzet ve tat olduğu için talep de çok iyi. Özellikle gıda standartlarına uygun üretip vakumlanmış ambalajlarda gönderiyoruz" dedi…

ABONE OL
12 Mart 2024 16:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirneli iş insanı Kemal Kılıç, kentin tarihi lezzetlerinden bademezmesinin ünü ülke sınırlarını aşıp Amerika Birleşik Devletleri’nden talep gelmesi üzerine, kıta ötesine ihracata başladı.
Edirne’de iş dünyasının yakından tanıdığı Kemal Kılıç, pandemi sürecinde Amerika’dan şirket bünyesinde ürettiği, Edirne’nin tarihi lezzeti bademezmesi için sipariş aldı. Pandemi koşulları nedeniyle bir süre bekleyen Kılıç, sonrasında ihracata başladı. Aradan geçen 2 yılda talebin artması üzerine Amerika’nın Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco şehrinde bir Türk girişimciyle anlaşan Kılıç, ürettikleri ürünleri kıta ötesinde raflarda satmaya başladı.


‘2 YILDIR GÖNDERİYORUZ’
Bademezmesiyle birlikte diğer tatlıların da satıldığını anlatan Kılıç, “Yaklaşık 2 yıldır ihracat yapıyoruz. Bu ihracatımızda San Francisco’da bir bayi orada dağıtımını yapıyor Bademezmesi, Lokum, Kavala Kurabiyesi gibi tatlarımız oradaki raflarda alıcısını bekliyor” diye konuştu.
‘FARKLI BİR TAT OLDUĞU İÇİN TALEP ÇOK’
İlk talebin pandemi sürecinde geldiğini anlatan Kılıç, “İlk talep pandemide geldi, şartlar iyileşince göndermeye başladık. Farklı bir lezzet ve tat olduğu için de talep çok arttı. Amerika’ya gıda girişi çok zor olduğu için bu süreçte FDA (Gıda ve İlaç İdaresi) tarafından verilen belge de aldık. Bu belgeyle üretimimizi yapıp vakumlanmış ambalajlarla oraya gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ