DOLAR 48,22030,18%
EURO 55,8755-0,49%
ALTIN 6.908,74-3,01
BIST %
BITCOIN 37750240,75%
Edirne
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

210 okunma

Hacılar’a 4’üncü GES’e tepki!

İYİ Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Yücel Solak, “Hayvancılığa bu kadar darbe vurulmamalıdır” diyerek ilçeye bağlı Hacılar köyünün güneş tarlasına döndürülmesine tepki gösterdi..

ABONE OL
11 Ocak 2026 16:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: hacilar2.jpg

İYİ Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Yücel Solak, “Hayvancılığa bu kadar darbe vurulmamalıdır” diyerek ilçeye bağlı Hacılar köyünün güneş tarlasına döndürülmesine tepki gösterdi. Başkan Solak, Hacılar köyü merasına dördüncü güneş tarlaları oluşturulduğunu söyledi.

İlçe Başkanı Yücel Solak, Lalapaşa’nın Hacılar Köyü’nde toplulaştırma esnasında Hacılar köyü merasında köylülerin rıza göstermemesine rağmen tarlalarının bir holdingin tarlaları ile değiştirildiğini söyledi. Solak, yer değiştirmelerle mera geçişlerinin kapatıldığını ve  mera bütünlüğünün bozulduğunu söyleyerek, “Verimsiz araziler meraya kaldı. Bu arazilerde ot bile çıkmıyor” dedi.

Köylüler istemese de yabancıların eline geçen arazilere bugüne kadar kurulanlar yetmezmiş gibi 3. güneş tarlası köyün hemen bitişiğine yapıldığını kaydeden Solak, şunları söyledi:

“Bunlarda yetmezmiş gibi Hacılar köyünde bir holdinge ait tarım arazisine 4. güneş tarlaları yapılmak istenmektedir.

Enerjinin gücünü biliyoruz. Güneş enerjisi de temiz enerjidir. Güneş enerjisinin yanında rüzgar enerjisi de lazım. Ancak bu kadar güneş tarlasının sadece Hacılar köyüne yapılması, rüzgar türbinleri ile birleştiğinde doğa için yaşamı olumsuz etkileyecek öneme sahiptir. Bölgeden geçen göçmen kuşlar bitmiştir.

Hacılar merasında hayvanlara ot bulma yönünde olanaklar kısıtlandı. Hayvancılığa bu kadar darbe vurulmamalıdır.

Hacılar köyü halkı, ne kadar itiraz etse de etmese de önemi olmadığı için artık ses çıkarmayı bırakmıştır. Çünkü yanında olduğunu söyleyen siyasi parti temsilcileri, İl Genel Meclisi üyeleri güneş tarlaları için hazırlanan raporlara imza atmaktadır.

Biz bu durumda köylülerin yanındayız. Güneş enerjisi istenirse kamu binalarının çatılarına, otoparklara kurulabilir. Herkesi köylünün yanında olmaya çağırıyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya