
Olgay GÜLER
Uluslararası ilişkiler ve strateji uzmanı emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından düzenlenen etkinlikte, geçtiğimiz ay yayınlanan ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ isimli kitabıyla ilgili imza gününe katılıp, Edirnelilerle söyleşi yaptı.

Türkiye’nin yakından tanıdığı emekli Tuğgeneral Babüroğlu, ÇYDD Edirne Şubesi ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) iş birliğiyle ETSO konferans salonundaki etkinliğe katıldı.

Programa, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Volkan Akgüngör, ÇYDD Edirne Şube Başkanı Ayten Durmuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, ÇYDD Edirne Şube Başkanı Ayten Durmuş açılış konuşması yaptı.
‘EDİRNE’DEKİ BU FOTOĞRAF UMUT VERİYOR’
Prof. Dr. Yüksel, Edirne’deki katılımın ve birlikteliğin kendisini duygulandırdığını belirterek, “Serhat şehri Edirne’de Mustafa Kemal Atatürk’ün hep hayalini kurduğu fotoğrafı görüyorum. Ülkemizin en batısında, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmalıyız diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, o muasır medeniyetlere bana göre İstanbul’dan biraz daha yakın olan Edirne’sinde bu fotoğraf gerçekten umut veriyor, insanın içini açıyor” dedi.

BABÜROĞLU’NDAN SÖYLEŞİ
Konuşmaların ardından sözü alan Naim Babüroğlu da, kitabıyla aynı ismi taşıyan ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu söyleşisini gerçekleştirdi. Milli mücadele dönemine ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecine geniş yer veren Babüroğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve siyasi dehasına vurgu yaptı. Cumhuriyet’in sadece bir yönetim biçimi değil, Türk milletine verilen en büyük armağan olduğunun altını çizen Babüroğlu, Atatürk’ün önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesinin önemine değindi.

KİTABINI EDİRNELİLER İÇİN İMZALADI
Yaklaşık bir saat süren söyleşinin ardından Naim Babüroğlu, okuyucuları için yeni kitabı ‘Atatürk ve Cumhuriyet’i imzaladı. Vatandaşlar imza etkinliğine yoğun ilgi gösterdi.