
Olgay GÜLER
Edirne, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en büyük yapı taşlarından Büyük Taarruz Zaferi’nin 103’üncü yılını, gerçekleştirilen törenlerle coşkuyla kutladı.

Edirne’de 30 Ağustos Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’nda çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene; Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekilleri Baran Yazgan, 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutan Tuğgeneral Yüksel Kolcu, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, siyasi parti ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Vali Sezer’in makamında tebrikleri ile süren törende, Atatürk Bulvarı’nda geçit töreni yapıldı. Buradaki program da saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlarken ardından 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı adına Piyade Üsteğmen Kemal Sağlamdemir konuşma yaptı.

Sağlamdemir, büyük zaferin 103’üncü yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 103 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekun bir varoluş mücadelesi sonucunda yine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. Türk ulusu bu meydandan ulu önderinin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Bugün dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman her yerde ve her şartta verilecek görevleri yerine getirmeye hazırdır. Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir” dedi.

Törende daha sonra Edirne Belediyesi halk oyunları topluluğu, gösteri sergiledi. Geçit töreninde; 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri birlikler ile jandarma ve emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin geçişi vatandaşlardan yoğun alkış aldı.





SAROS KÖRFEZİ’NDE TEKNE İLE KUTLAMA
Edirne’nin Enez ilçesinde, Enez Amatör Denizciler ve Su Sporları Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ’30 Ağustos Zafer Seyri’, bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 teknenin yer aldığı etkinlik, balıkçı barınağından başladı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılan tekneler, marşlarla 2 kilometrelik sahil hattı boyunca ilerleyip sahildeki vatandaşları selamladı. Enez Kaymakamlığı, Enez Belediyesi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın destek verdiği etkinlikte, 30 Ağustos Zafer Bayramı, coşkuyla kutlandı.






