DOLAR 45,0482 0%
EURO 52,8851 0.04%
ALTIN 6.805,770,39
BIST 14.594,011,28%
BITCOIN 3479360-1,54%
Edirne
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

333 okunma

SİLAHLARA VEDA

ABONE OL
18 Temmuz 2025 17:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin baskı ve mücadelesi ile PKK 13 Mayıs’ta aldığı kararla kendini fes etmiştir. Türkiye’nin karşısında alınan bu karar fesih midir, pes midir tartışılır tabi. Fesih olayınla iş bitmiyor. PKK silahlı bir örgüttür, dağ gerillası savaşı yapar, felsefesi vur-kaç-saklan sistemine dayanır, amacı Ortadoğu bölgesinde Kürt Devleti kurmaktır. Bu amaçla ölmeyi öldürmeyi her şartta göze almıştır ama kırk yıl sonra Türkiye’nin karşısında dayanamamış, kendini fesih etmiştir.
PKK’nın feshetmesi ile iş bitmiyor, çünkü silahlar ellerindedir. PKK’nın silahtan arındırılması gerekir yani silahlarını da teslim etmesi gerekir. Bu konu ile ilgili 11 Temmuz’da Irak’ın Süleymaniye kentinde Surdal nahiyesinde Casene mağarası önünde Kürtçe ve Türkçe bir söylevden sonra 15′ i kadın 30 kişilik PKK militanı silahlarını büyükçe bir kabın içine bırakarak ateşle yakarak silahları teslim etme merasimi yaparak teslim etti. Bu bir merasimdi, şovdu. Kırk yıldır Türkiye’de işlediği cinayetlerin, çocuksuz bırakılan anaların artık gözyaşları dinmeli, yazması kolay da acaba kolay olur mu?
Asıl silah teslim işlemi bundan sonra olacak. Aaskerlikte bir askere silah verilirken kayıt altına alınır. Silahın tipi, imalat yılı, numarası, kime verildiği, birliğini ismi kayda geçer, o silah askerden geri alınırken silahla birlikte kayıttan düşer, bu işlem silah teslimidir. İşte gerçek silah teslimi budur. 11 Temmuz’da yapılan sadece bir merasimdir.
PKK silahtan arındırılınca silahsız militanı ne yapar? PKK militanlarının çoğu Türkiyeli ise de başka ülkelerden katılan militanlar da var. Bu militanların çoğu ülkelerine dönerse de Türkiyeli olanları Türkiye Cumhuriyeti kabul etmez, onların çoğu vatansız kimseler olur. Ortadoğu ülkelerinde, daha bir çok ülkelerde sığıntı olarak yaşarlar. PKK yalnız Türkiye’nin değil İran’ın, Irak’ın, Suriye’nin başına da beladır, onlarda bu sığıntıları istemez. Başı boş kalan insanlar başta ABD, İsrail olmak üzere ellerine silah verip onları piyon olarak kullanılacaklardır.
Demek iş silah teslim etmekle bitmiyor.
Bu silahsız PKK’lıların çoğu mesleksiz, kır kökenli insanlar olup, iş bulma olanakları olmayan kimselerdir. Bir müddet ortalıkta görünmeseler de onun bunun piyonu olarak bir çok kirli işlerde bulunacaklar. Onun için bu militanları iyi takip etmeli, iyi izlemeliyiz. Türkiye bu işlevi yapsa bile diğer devletler ne kadar yapar? Bugünün yaşamında anarşi, terör toplumların yaşamına başa beladır. Niye bu sorunlar ortaya çıkar, en fazla haksızlığa uğrayan insanlar güçsüz, zayıf insanlar olup onlar da terör yönüne sapıp ezilmekten kurtulma çaresi olarak terörü seçerler.
Şimdi artık sıra gerçek silah teslimine gelmiştir. Henüz bir tarih belirlenmedi ise de bunun hazırlıkları yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde oda olacaktır. İşte o zaman PKK silinmiş olacak. Zaten fesih kararından sonra olması gereken SİLAHLARA VEDA . . .

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya