DOLAR 44,8950 0.23%
EURO 52,8913 -0.09%
ALTIN 6.965,351,07
BIST 14.587,932,72%
BITCOIN 3376311-2,10%
Edirne
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

190 okunma

LGS sonuçları yarın açıklanıyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne ziyaretinde yaptığı açıklamada Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da bakanlığın web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından açıklanacağını belirtti…Tekin, “Liselere geçiş sınavımızın sonuçlarını da yarın saat 10.00 itibariyle bakanlığımızın web sayfasından ve sosyal medya hesaplarımızdan açıklamış olacağız. 14-24 Temmuz arasında da tercihleri almış olacağız. Yerleştirme sonuçlarını da 4 Ağustos'ta açıklayacağız” dedi…

ABONE OL
10 Temmuz 2025 14:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin
, Edirne ziyaretinde yaptığı açıklamada Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da bakanlığın web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından açıklanacağını belirtti.


Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılını değerlendirerek, incelemelerde bulunmak üzere Edirne’ye geldi. Kentte ilk olarak Edirne Valisi Yunus Sezer’i ziyaret eden Bakan Tekin, ardından il değerlendirme toplantısına katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıdan sonra açıklama yapan Bakan Tekin, LGS sınavına giren öğrencilerin heyecanla bekledikleri haberi paylaşmak istediğini belirterek, “Bugün temel eğitimden orta öğretime geçecek arkadaşlarımıza heyecanla bekledikleri bir haberi de vereyim; LGS yani temel eğitimden ortaöğretimine geçiş bağlamında, liselere geçiş sınavımızın sonuçlarını da yarın saat 10.00 itibariyle bakanlığımızın web sayfasından ve sosyal medya hesaplarımızdan açıklamış olacağız. Gençlerimize, çocuklarımıza, ailelerimize, velilerimize, uğurlu olsun. İnşallah her şey gönüllerince olur. 14-24 Temmuz arasında da tercihleri almış olacağız. Yerleştirme sonuçlarını da 4 Ağustos’ta açıklayacağız” dedi.

’30 BİN 662 NOKTADA TERCİH DESTEK BİRİMİ KURDUK’
Tercih sürecinde Türkiye genelindeki il ve ilçelerde yaklaşık 30 bin 362 noktada destek birimleri kurduklarını kaydeden Bakan Tekin, “Asıl burada söylemek istediğim şey başka bir konu; liselere geçiş bağlamında sınava girip lise tercihi yapacak çocuklarımıza Türkiye genelinde bütün il ve ilçelerimizde yaklaşık olarak 30.632 noktada çocuklarımızın lise tercihlerinde kendilerine destek olmak üzere tercih birimleri kurduk. Çocuklarımız burada öğretmenleriyle gidip sohbet ederek lise tercihlerini yapabilirler. Hem öğrencilerimize, hem velilerimize bu anlamda rehberlik edecek öğretmen arkadaşlarımız. Şimdiden tekrar çocuklarımıza, gençlerimize, velilerimize, ülkemize, milletimize. hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

‘4+4+4 SİSTEMİ BİZİM DE GÜNDEMİMİZDE’
Eğitimde 4+4+4 modelinin son 4 yılında yapılması düşünülen değişiklikle ilgili de değerlendirme süreçlerinin devam ettiğini belirten Tekin, “Bu konu bizim de gündemimizde. Fakat biz merkezi yapı olarak sahanın sesini dinlemek bizi zenginleştirir, bizi güçlendirir politikalarımızın hayata geçirilmesini, başarılı olmasını kolaylaştırır, biz bu anlamda kamuoyundaki tartışmaları izliyoruz. Bu tartışmaların neticesinde bu konuda bir değişiklik yapılması ile ilgili sağlam veriye dayalı bilimsel raporlar bize ulaşırsa, bunu tespit edersek bu konudaki adımlarımızı atarız. Şu anda bakanlıkla ilgili birimlerdeki arkadaşlar geçtiğimiz yılın son baharından itibaren başlayan bu tartışmayı izliyorlar. Hem fiziki olarak izliyorlar, hem bu anlamda yayınlanan raporları, akademik çalışmaları takip ediyorlar. Biz de bu konuda kanaatimizi oluşturup, bu konudaki nihai kararın Türkiye Büyük Millet Meclisinde olduğunu biliyoruz. Çünkü bir yasal değişiklik yapılması gerekiyor. Yüce meclisimizin takdirini sunarız, eğer onaylanırsa ondan sonra da hayata geçirmiş oluruz” şeklinde konuştu.

‘EĞİTİM ÖĞRETİMDE TÜRKİYE SON 20 YILDA ÇAĞ ATLADI’
Eğitim-öğretim yatırımlarıyla Türkiye’nin son 20 yılda çağ atladığını dile getiren Tekin, “Türkiye genelinde olduğu gibi Edirne’de de eğitim öğretim yatırımları itibariyle son 20 yılda bilhassa Türkiye gerçekten çağ atladı. Bunu biz sürekli ifade ediyoruz. Hem derslik başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla, hem öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle hem eğitim öğretim süreçlerinde teknolojik yeniliklerin kullanılması itibariyle, hem de bilhassa 2024 yılı sonunda açıklanan TİMSS raporunda da açıkça ifade edildiği gibi akademik sonuçları itibariyle Türkiye ciddi şekilde eğitim öğretim noktasında dünyaya örnek teşkil edebilecek yenilikleri hayata geçirdi. Eğitim, öğretim hepimizin ortak problemi. Hepimiz bu süreci birlikte göğüslersek eğer istediğimiz, arzuladığımız noktaya erişebiliriz. Bu birlikteliğin sağlanmadığı yerlerde doğal olarak sorunlar da ortaya çıkıyor. Bu birlikteliği sağlayan tüm bu aktörlere; yani hem merkezi otoriteye, hem merkezi otoritenin taşra temsilcilerine, hem yerel yönetimlere, hem bu anlamda yerel yönetim süreçlerini destekleyen sivil toplum örgütlerine ve bilhassa bu konuda bizimle yol yürüyen meslek birliklerine ve tabii ki hayırseverlerimize teşekkür etmek istiyoruz. Bu birlikteliği sağladığımız sürece sağlıklı sonuçlar alıyoruz” ifadelerini kullandı.


Edirne’de eğitim-öğretime yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakan Tekin, “Edirne’de de bu anlamda baktığımızda 2002-2003 eğitim-öğretim yılında öğrenci sayımız 64 bin, derslik sayımız 2646, öğretmen sayımız 3391, yani yaklaşık 65 öğrenciye 2600 derslikte hizmet veriyor iken bugün 57.000 öğrenciye, 3220 derslikte hizmet veriyoruz. Bu sayı çok önemli, yani öğrenci sayısı artmış olmasına rağmen derslik sayısı neredeyse yüzde 50 oranında artmış. Bu çok önemli. Aynı şekilde öğretmen sayısı da yüzde 50’den daha fazla artmış durumda, 5167 öğretmenimiz var. Bu süreçte toplamda baktığımızda bugünkü büyüklüklerle ifade edildiğinde fiziki yatırım yani teknolojik donatım malzemeleri hariç fiziki yatırım için Edirne’ye yapılan yatırımların toplam reel değeri 5.5 milyar TL. Bu da çok önemli. İnşallah bundan sonra da bu tür yatırımları yapmaya devam edeceğiz, destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Bakan Tekin, valilik ziyaretinin ardından önce Milliyetçi Hareket Partisi, ardından AK Parti il başkanlıklarını ziyaret etti.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya