
Olgay GÜLER
HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Öz Sağlı-İş Edirne Şubesi üyesi işçiler, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan 12 askeri, Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen törenle andı.
Öz Sağlık İş’e bağlı kamu işçileri, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen 12 askeri anmak için bir araya geldi. HAK-İŞ Edirne İl Başkanlığı tarafından Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasın katılanlar, kollarına siyah kurdele bağladı. Anma etkinlikleri kapsamında, kamu işçilerine yönelik toplu sözleşme teklifinin yetersizliğinden dolayı başlatılan eylemlerin ertelendiği ifade edildi.

‘DAYANIŞMA DUYGULARIMIZI İFADE EDİYORUZ’
Anma programında konuşan HAK-İŞ Edirne İl Başkanı Emre Promet, birlik ve dayanışma vurgusu yaparak; “Bilindiği üzere, HAK-İŞ Kamu Çerçeve Koordinasyon Kurulu olarak, bu hafta öğle molalarında ve mesai bitimlerinde işyeri önünde oturma eylemi yapılması, üyelerimizin kollarına siyah kurdele takılması, yemekhane bulunan uygun işyerlerinde yemek yememe yönünde kararlar almıştık. Bizler HAK-İŞ’li emekçiler olarak; Bugün alanlarda aziz şehitlerimizi anmak adına sesimizi en güçlü şekilde yükseltiyoruz. Önümüzdeki iki gün boyunca 81 İlde şehitlerimizi anma programı gerçekleştireceğiz. Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde meydana gelen elim olayda kaybettiğimiz şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına, aziz milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza baş sağlığı diliyoruz. Ülkemizi yasa boğan şehit haberlerinin ardından aziz şehitlerimiz anıyor, şehit aileleri ile dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

’81 İLDE ÖĞLE YEMEĞİ VE MESAİ BİTİMİNDE ANMA TÖRENİ’
Anma etkinliklerinin devam edeceğini ifade eden Promet; “HAK-İŞ olarak, ülkemizin ve milletimizin huzuru, devletimizin bütünlüğü için geçmişten bu yana hain terör örgütlerine karşı verilen onurlu mücadeleyi destekliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizin bekasına, milletimizin huzuruna kasteden her türlü terör girişiminin karşısında olmaya; barış, kardeşlik ve demokratik kazanımlar temelinde inşa edilen daha güçlü bir Türkiye’nin yanında yer almaya devam ediyoruz. Terörsüz Türkiye yolunda atılan tarihi adımı ve olumlu gelişmeleri destekliyor, bu sürecin başarıyla tamamlanmasını temenni ediyoruz. 81 ilde kamuda örgütlü olduğumuz işyerlerinde öğle molaları ve mesai bitiminde şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okuyacak ve Şehitlerimizin aziz ruhları için Kuran-ı Kerim tilavetleri gerçekleştireceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, başta ülkemizin bekası için mücadele ederken şehit olan kahraman askerlerimiz olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında orman yangınları ile mücadele ederken şehit olan orman emekçisi kardeşlerimize, iş kazalarında ve meslek hastalıklarında hayatını kaybeden emekçilerimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyoruz” dedi.

DUA EDİLDİ, VATANDAŞLARA LOKMA İKRAM EDİLDİ
Basın açıklamasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunurken dua edildi. Ayrıca HAK-İŞ tarafından şehitler için hastane önünde vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu. Anma etkinliklerinin ülke genelinde sürdürüleceği belirtildi ve Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ne yönelik yapılacak eylemlere önümüzdeki günlerde yeni bir planlamayla devam edileceği ifade edildi.

