DOLAR 39,8517 0.03%
EURO 47,2758 0.18%
ALTIN 4.275,650,01
BIST 10.080,351,33%
BITCOIN 4226679-1,03%
Edirne
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

56 okunma

KENDİ KIYMETLERİMİZİ YETERİNCE TANIYORMUYUZ

ABONE OL
25 Haziran 2025 13:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 / Beyin bir donanımdır. Her insanda vardır. Akıl bir yazılımdır, her insanda yoktur.
2/ Evrendeki en mükemmel laboratuvar; insan beynidir. İstediğini düşünerek sentezler.
3/ Bilim insanı olmanın birinci şartı bilmediğini yüreklice söylemektir.
4/ Bir toplumun okuyup geçenlere değil, okuyup düşünenlere ihtiyacı vardır.
5/ Aptallaşmanın en kolay yolu merak etmeyi bırakmaktır.
6/ Karın tokluğuna yaşanan bir yerde ilkeli düşünce üretmek mümkün değildir.
7/ Çocuklar yetişkinlerden daha iyi akıl yürütürler çünkü ön yargıları yoktur.
8/ 200 kelimeyle düşünen biri iki bin kelimeyle düşünen birini asla anlayamaz.

                   İranlı güney Azarbaycanlı ülkemizde yaşayan DR Anuşirvan MİYANCI 

Yıl 1936 Yer Denizli ACIPAYAM (acı badem ) ilçesi. Öğretmenler pikniğe çıkarlar. Keçilerini otlatan küçük bir çobana rastlarlar. Çobanı yanlarına davet edip çay ikram ederler ve çobana ismini sorarlar; ‘Hüseyin’ der. Gazeteyi verip okumasını isterler; Hüseyin okuma yazma bilmediği için kabul etmez. Yaşını sorarlar 12 olduğunu, 3 yaşında annesini, 11 yaşında babasını kaybettiğini söyler. Öğretmenler Hüseyin’ in çok zeki olduğunu, okuması gerektiğini düşünürler.
Elbirliğiyle Hüseyin’i parasız yatılı okula yerleştirirler. Bir süre sonra katıldığı matematik yarışmasında Hüseyin’e bir kitap hediye edilir. Hüseyin kitabı bir gecede bitirir. Ertesi gün fen bilgisi öğretmenine gider; ‘hocam bu kitapta eksiklik var’ der. Öğretmen şaşırır. Hüseyin’in bahsettiği eksiklik Albert EİNSTEİN’in Görecelilik teorisi hakkındadır. Söz konusu teorinin önemli bir parçasının kitapta olmadığını fark etmiştir. Fen öğretmeni konuyu kendi hocası olan FİZİK PRF. Nusret KÜRKÇÜOĞLU’na mektup yazarak iletir. Nusret hocadan şu yanıt gelir;

‘Hüseyin liseyi bitirince elektrik mühendisliğine gelsin.
Hüseyin liseyi bitirir, İTÜ’ye gider. Denizlili öksüz ve yetim Hüseyin, okulda bir takım çalışmalar yapar. Hocaları bu çalışmalarını pek anlayamaz. Hüseyin’in çalışmalarını bilse bilse Amerika Boston’ da ki meşhur MIT (Massachusetts Teknoloji enstitüsünde) PRF MORS bilir diye düşünürler. Bir mektupla durumu iletirler. PRF Phlip Mc. MORSE’nin cevabı gecikmez; ‘Hüseyin’in bu yaptığını 5 sene önce bir gurup buldu ama bunu Hüseyin’in tek başına bulması çok önemli ve olağan dışı’ der. Ardından, ‘Hüseyin buraya gelsin, biz bütün masraflarını karşılayacağız’ diye ilave eder.
Hüseyin yüksek elektrik mühendisi olmuştur. Hüseyin’in Amerika’ya gidiş yol parası için bir gazete kampanya düzenler. Bir gemiyle Amerika ya gönderilir.
Sene 1952, ana baba yok. Hüseyin Amerika’da hocası PRF MORS’un karşısına geçer. MORS Hüseyin’in tez hocası olacak ama Hüseyin’ in İngilizcesi yetersizdir. Hocasına; ‘söylediklerinizi tahtaya yazar mısınız’ der. Hocası yazar o not alır. Hüseyin azimlidir. İngilizcesini ilerletir. Normalde 6 ila 9 yılda bitirilen tezi Hüseyin 3 ayda bitirir.
Hocasının karşısına geçip tezini veriri. Hocası tezi alır, gereğini yapar. Hüseyin’e – senin tezin bitti ancak bizim burası MIT, BİZ BURADA HEMEN DİPLAMA VEREMEYİZ, sen git şimdi istediğin dersleri al, 2 sene sonra gel’ der
Hüseyin 2 sene sonra doktorasını alıp bu kez New Jersey’deki PRİNCETON üniversitesine gider. Orada Albert EİNSTEİN ile çalışır. Birkaç yıl sonra Boston’a dönüp icatları destekleyen bir firmada çalışmaya başlar.
Burada bilgisayarlarla konuşmanın yollarını arar. Sonunda bilgisayara konuşmayla talimat vermeyi başarır. Konu hakkında çalışmalarını derinleştirir. Bu çalışmaları: Hüseyin YILMAZ’ı ölümsüzleştirir, yani sesle bilgisayara talimat olan SİRİ’nin mucidi yapar.
Kısacası kendi insanımızı hep küçümseriz ya, hiç te öyle değiliz, önümüz açıldığında gereğini yaparız.
Sene 1960’ların başıdır; bilgisayarı sesle kumanda etmeyi bulan Hüseyin Yılmaz’dır.
1955 yılında çalışmalarını yakından takip ettiği Albert Einstein, kendisi kadar ünlü FONKSİYONEL TEOSİRİSİNDE EKSİKLİKLERİ TESPİT EDER VE BUNU BİR MEKTUPLA EİNSTEİN’e iletir. Ancak mektup yerine ulaşmadan EİNSTEİN ölür. Bunu bir bilim dergisinde makale olarak yayınlar. Bilim dünyası ikiye ayrılmıştır.
EİNSTEİN’in çekim kuralına karşı Yılmaz KÜTLE ÇEKİM KURAMI da literatüre girer .
27 Ocak 2013’te de bu dünyaya veda eder.
Bugün dünyada çok popüler olarak kullanılan SİRİ, GOOGLE NAW, KORTANA gibi bütün o programlardaki sesli komut sistemi PRF. Hüseyin YILMAZ’ın eseridir. Kendisini kaç Türk tanır bilmem ama insanımızın önü açılınca neleri başarabildiğinin en güzel örneklerinden biridir Hüseyin YILMAZ.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ