Bu yıl 49’uncusu 15-22 Nisan 2025 tarihleri arasında kutlanacak Turizm Haftası, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15 Nisan 2025 Salı günü saat 10.40’ta kamu kurum ve kuruluş amirleri ile 25 Kasım Stadyumu önünden başlanacak kortej yürüyüşü ile başlayacak. Çelenk sunma töreni 15 Nisan 2025 Salı günü saat 11.00’de Atatürk Anıtı önünde yapılacak.
Tarihi ve kültürel mirasıyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Edirne, Turizm Haftası boyunca yine dopdolu bir programa ev sahipliği yapacak. “Bin Miras, Bir Şehir” sloganıyla hazırlanan etkinlikler arasında sergilerden söyleşilere, kültürel gezilerden yarışmalara, konserlerden fotoğraf sergilerine kadar geniş bir yelpazede aktiviteler yer alacak.
15 Nisan’da başlayacak olan hafta kapsamında, Edirne’nin eşsiz turizm potansiyeli bir kez daha gözler önüne serilecek. Halk dansları gösterileri, şiir dinletileri, rehber eşliğinde şehir ve nehir turları, öğrenci panelleri ve sanat etkinlikleriyle hem halkın hem de gençlerin turizme olan ilgisi pekiştirilecek.
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Edirne’de kültürün, sanatın ve tarih bilincinin yeniden canlandırılacağı bu özel haftada, şehrimizin zengin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla hazırlanan programlar, her yaştan vatandaşımıza hitap ediyor. Turizm sadece bir sektör değil, aynı zamanda kültürlerin buluşma noktasıdır. Edirne, tarihsel dokusu ve misafirperverliği ile bu buluşmaya en güzel ev sahipliğini yapmaktadır.
Bu kapsamda tüm Edirne halkını ve misafirlerimizi, 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklere katılarak bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI PROGRAMI
15 Nisan Salı
Edirne Kitaplığı Sergisi (15-22 Nisan Tarihleri Arasında)
09:00-18:00 Edirne Kırkpınar Halk Kütüphanesi