DOLAR 47,5297 0.2%
EURO 54,7502 -0.07%
ALTIN 6.224,13-0,53
BIST 13.314,290,16%
BITCOIN 3034749-0,20%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

299 okunma

‘Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz’

Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi Edirne Kurucu İl Başkanı Av. Barış Ateş, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve devrim şehitleri için “İnandılar, dövüştüler ve öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz!" dedi.

ABONE OL
23 Aralık 2024 16:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi Edirne Kurucu İl Başkanı Av. Barış Ateş, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve devrim şehitleri için “İnandılar, dövüştüler ve öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz!” dedi.
Av. Ateş yaptığı yazılı açıklamada, “Dinin milletimiz ve cumhuriyetimiz aleyhinde kullanılması kabul edilemez!” diyerek gericiliğe, yobazlığa karşı her daim dikkatli, uyanık olduklarını ve olunması gerektiğini bildirdi. Av. Ateş, şunları kaydetti:


“23 Aralık 1930 sabahı İzmir ili Menemen ilçesinde camiden çıkarak yeşil sancağı sabah namazından sonra ilçe meydanına dikerek silah zoruyla etraflarına adam toplamaya çalışarak şeriat taleplerinde bulunan bir grup isyancı, isyan hareketi başlatarak dağılma uyarılarına uymaksızın isyanı sürdürerek isyanı bastırmak için olay yerine gelen Asteğmen (öğretmen) Mustafa Fehmi Kubilay’ı önce çıkan ateş sonucu yaraladılar ve sonra da kafasını kesilerek öldürülmesi ile yine çıkan çatışma sırasında Hasan ve Şevki isminde iki mahalle bekçisinin de saldırganlara karşı direndi ve ancak saldırganlar tarafından onlar da şehit edilmesi sonucu meydana gelen olaylarda şehit edilen Mustafa Fehmi Kubilay ve diğer tüm devrim şehitleri için “23 Aralık 1930 tarihinde Cumhuriyet karşıtları tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilişinin yıl dönümünde Mustafa Fehmi Kubilay’ı ve tüm devrim şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.İnandılar, dövüştüler ve öldüler. Bıraktıkları emanetin bekçisiyiz!”
Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi olarak dinimizin, şeyhlik tarikatlık gibi dinimizde olmayan ‘aracı’ kurumların elinden alınıp özgürleştirileceğini belirten Ateş, “Dinimiz Allah korkusu ve manevi değerleri ruhlarımızda yükselten asli ve saygın ve kutsal görevine dönecektir!” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya