DOLAR 34,4261 0.26%
EURO 36,3957 0.44%
ALTIN 2.837,650,13
BIST 9.500,480,85%
BITCOIN 3013376-3,86%
Edirne

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

31 okunma

TÜ-AÜ’den ortak sempozyum

Trakya Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği “ İç Kulak Hastalıklarında Preklinik, Klinik ve İnovatif Yaklaşımlar: Multidisipliner Sempozyumu” 5 farklı ülkeden araştırmacıların katılımı ile başladı…

ABONE OL
14 Kasım 2024 13:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Trakya Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenle-diği “ İç Kulak Hastalıklarında Preklinik, Klinik ve İnovatif Yaklaşımlar: Multidisipliner Sempozyumu” 5 farklı ülkeden araştırmacıların katılımı ile başladı.
Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen açılışa, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elvan Bakar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Erol, akade-misyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Açılış konuşmalarını ilk olarak Kongre Eş Başkanları, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Bulut ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları (KBB) Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Ocak yaptı. Bulut ve Ocak, Kongre hazırlık süreci, katılım oranları, kongrede ele alınacak konular ve Prof. Dr. Mirko Tos Kulak ve İşitme Merkezi hakkında bilgi verdiler.
Ardından Trakya Üniversitese’nin eski Öğretim Üyelerinden, Koç Üniversitesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Uzun bir konuşma yaptı. Konuşmasında, KBB alanında bir duayen olarak nitelendirdiği Prof. Dr. Mirko Tos’un yaşamı ve alana kazandırdığı önemli eserleri hakkında bilgi verdi. Miami Üniversitesi Klinik Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tekin ise bir video konferans ile açılış programına dâhil oldu.


Prof. Dr. Sedat Üstündağ ise kulak ile ilgili hastalıkların erken teşhisi ve en uygun yöntemlerle tedavi edilmesinin toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekerek, işitme ve denge sistemiyle ilgili hastalıkların tanı ve tedavisinde güncel, inovatif yaklaşımlara yönelik araştırmaların teşvik edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.


Kongrede, 5 farklı ülkeden katılım sağlayan araştırmacılar 100’ün üzerinde bildiri sunacak. Kongre, yarın sona erecek.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ