DOLAR 34,2673 0.02%
EURO 36,9656 -0.11%
ALTIN 3.030,960,11
BIST 8.733,47-1,19%
BITCOIN 2277042-1,19%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

39 okunma

Müezzinoğlu Köprüsü ‘Lozan’ olsun!

İstanbul Avcılar'daki özel hastanesi bebek cinayetlerine karışması yüzünden kapatılan eski Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu'nun 24. Dönem Milletvekili seçildiği Edirne'de adının Meriç Nehri' üzerindeki Karaağaç'a bağlantıyı sağlayan köprüden kalmdırılması için talepler çığ gibi büyürken, önerilerin bölgenin Yunanistan'dan savaş tazminatı olarak barış yoluyla alınması nedeniyle "Lozan" olması yönünde yoğunlaşması dikkat çekiyor…

ABONE OL
22 Ekim 2024 17:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Avcılar’daki özel hastanesi bebek cinayetlerine karışması yüzünden kapatılan eski Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun 24. Dönem Milletvekili seçildiği Edirne’de adının Meriç Nehri’ üzerindeki Karaağaç’a bağlantıyı sağlayan köprüden çıkarılması için talepler çığ gibi büyürken, önerilerin “Lozan” olması yönünde yoğunlaşması dikkat çekiyor.


CHP EDİRNE MERKEZ İLÇE BAŞKANI YÜCEL BALKANLI
CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı sahip olduğu hastanesinin ismi Yenidoğan Çetesi ile anılan eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun isminin verildiği köprüden kaldırılması gerektiğini söyledi. Balkanlı, “Topluma mal olmuş kişilerin isimleri tabii ki bazı yerlere verilmeli ancak günümüzde gündemde olan yeni doğan bebek ölümleri ile ilgili bir hastanenin kapatılmasıyla ilgili gündeme gelen kim olursa olsun isimlerinin kaldırılması gerekir diye düşünüyoruz. Bu Edirne için de geçerli” dedi.

ESKİ EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜNGÖR MAZLUM
Eski Edirne Belediye Başkanı Güngör Mazlum, sosyal medya hesabından konuya ilişkin düşüncelerini dile getirmediği paylaşımında, “Son bebek katliamlarından sonra Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun hastanesi kapatıldı.Edirne’den Karaağaç’a uzanan adı Dr.Mehmet Müezzinoğlu olan köprünün adının değiştirilmesi konuşuluyor. Sizce bu köprünün yeni adı ne olmalıdır?” diye sorarken, artı gerçek’e açıklamasında ise Meriç Nehri’nin öte yakasındaki Karaağaç’ın Yunanistan’dan Lozan Antlaşması ile savaş tazminatı olarak alındığını hatırlatarak köprünün adının Lozan olarak değiştirilmesinden yana olduğunu söyledi.


EDİRNE KENT KONSEYİ BAŞKANI ÖZER DEMİR
Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Özer Demir, kamuoyunu sarsan, yeni doğan bebeklerin para için ölümüne dahi sebep olan cani çetenin Edirne’yi de üzüntüye boğduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Bu korkunç olaylarda adı geçen hastanelerden biri de Edirne Milletvekilliği ve Sağlık Bakanlığı yapmış olan Mehmet Müezzinoğlu’na aittir. Edirnelilerde haklı olarak bu korkunç olayda adı geçen Mehmet Müezzinoğlu’nun adının verildiği köprünün isminin değiştirilmesini istemektedirler.
Bu yaşanan canice olay sağlık sisteminin ticarileştirilmesinin sonuçlarından ortaya çıkan yalnızca bir örneğidir. Yıllardır ‘sağlıkta ticaret ölüm demektir’ diyen, nitelikli kamusal sağlık hizmeti savunan meslek örgütleri maalesef bir kez daha haklı çıkmışlardır ve nitelikli kamusal sağlık hizmetinin önemi gözler önüne serilmiştir. Mehmet Müezzinoğlu’nun adı bu korkunç olayda geçmesinin yanında sağlık sisteminin ticari bir alan olarak gören yaklaşımından dolayı da Mehmet Müezzinoğlu Köprüsünün adı değiştirilmelidir”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ