DOLAR 34,2431 0.07%
EURO 37,1083 0.23%
ALTIN 3.009,090,58
BIST 8.724,520,81%
BITCOIN 2288363-2,14%
Edirne
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

69 okunma

Müezzinoğlu isyanı!

Bebek cinayetlerine yönelik tepkiler ülke genelinde giderek büyürken, İstanbul Avcılar’daki özel hastanesi aynı nedenle kapatılan eski Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, 2011 yılında AK Parti’den 24. Dönem Milletvekili seçildiği Edirne’de adeta istenmeyen adam ilan edildi…Edirneli vatandaşlar sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdikleri paylaşımlarda 2017 yılında açılışı dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından yapılan Karaağaç Mahallesi’ni merkeze bağlayan Meriç Nehri üzerindeki köprüden Müezzinoğlu’nun adının Edirne ile anılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek kaldırılması için çağrıda bulundu.

ABONE OL
21 Ekim 2024 16:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bebek cinayetlerine yönelik tepkiler ülke genelinde giderek büyürken, İstanbul Avcılar’daki özel hastanesi aynı nedenle kapatılan eski Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, 24. Dönem Milletvekili seçildiği Edirne’de adeta istenmeyen adam ilan edildi. Edirneli vatandaşlar sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdikleri paylaşımlarda 2017 yılında açılışı dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından yapılan Karaağaç Mahallesi’ni merkeze bağlayan Meriç Nehri üzerindeki köprüden Müezzinoğlu’nun adının Edirne ile anılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek kaldırılması için çağrıda bulundu.

Biz Edirne Halkıyız’ın sosyal medya hesabındaki Muharrem Bilgin Tözüner imzalı “Adı Edirne’den silinsin” başlıklı paylaşımda, “Merkezi yönetim ve yerel Yönetim yöneticilerine;yYeni doğan bebek çetesi ile ilgili hastanelerinin kapatılması konusu gündemde iken,doğup büyüdüğüm, yıllarca görev yaptığım ve halen yaşamakta olduğum mimari güzellikleriyle Dünyaca ün yapıp ödüller almış şehrimiz Edirne’de en son yapılan köprünün adının değiştirilmesini talep ediyorum . İlgili kurumların gereğini yapacaklarını umarak saygılar sunarım” ifadelerine yer verildi.

Hudut okurlarının köşe yazılarından ve siyasi duruşu ile yakinen aşina olduğu Nurhan Işıkseren de sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Devleti şirketlerin hizmetkarı gören neoliberal ekonomi modeli, devlet ve toplum yönetimi anlayışı sonucudur türeyen bebek katilleri… Emin olunuz ki yarın başka bir sağlık alanında da benzer uygulamalar içindeki çetelerle karşılaşacağız. Bu düzenin aşılması kaçınılmazlaşmıştır. Para hırsı gözünü bürümüş, insanlıktan çıkmış çete üyelerinin organize işlerinde gereken denetimleri yapmayan, belki de işbirlikçisi bir özel hastanenin ortağı Müezzinoğlu, tasvip görmeyen bir Edirne milletvekiliydi. Edirne Merkez ile Karaağaç’ı bağlayan köprünün isminin Müezzinoğlu olması yani Edirne’nin Müezzinoğlu ismiyle anılması kabul edilemez. Karaağaç’ın tarihsel karakteri,  o köprüye Lozan isminin verilmesine iyi bir gerekçedir.”

Hüseyin Taş isimli vatandaş da; “Hastanesi, bebek cinayetleri skandalına karışan Dr.M. Müezzinoğlu’nun Edirne Merkezde, Meriç nehri üzerinde bir köprüye verilen adının, değiştirilmesini istiyoruz. Adının ‘Pazarkule Köprüsü’ olmasını öneriyoruz” paylaşımında bulundu.

YILMAZ ÖZDİL NE DEDİ?

Yılmaz Özdil ise YouTube’deki “Bebek Cehennemi” başlıklı paylaşımda, Dr. Mehmet Müezzinoğlu için ayrı bir parantez açarak özetle şunlara yer verdi:

“Bu insanlık dışı olaya adı karışan ve ruhsatı iptal edilerek kapatılan özel hastanelerden biri kimin? Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun. Hastanesi Özel Acılar Hospital bebek ölümleri yüzünden bu çeteyle ortak hareket ettiği iddiasıyla kapatıldı. Kardeşim bu hükümetin sağlık bakanının hastanesi bebek çetesi ile ortak hareket etmek yüzünden kapatıldı. Hükümet hala pişkin pişkin koltuğunda oturuyor ya. Şimdi bakın lütfen. Bu eski sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ülkenin neden böyle kabus gibi meselenin içine sürüklendiğini, Türkiye’nin neden bu hale geldiğinin kanıtı aslında bu adam.

Yılmaz Özdi bu milleti seven biri olamaz diyordu. Yılmaz Özdil insan bile değil diyordu. İnsani değerleri yok diyordu. Bu Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakani iken iktidarın gücüyle beni linç ettirmek istedi. Yılmaz Özdil kalemiyle kin kusuyor, millete düşmanlık kusuyor diyordu ya. Niye? Bunları anlatıyoruz diye. Bu Yılmaz Özdil milleti soysunlar, milletin cebini hortumlasınlar diye gazetecilik yapıyor diyordu. Buna oy verenler de beni yuhluyor, bunu alkışlıyordu. Allah’ın tokadı yok. Bunların adaleti yok ama ilahi adalet var. İşte kimin kim olduğu tarih huzurunda işte ortaya çıkıyor. Sahibi olduğu hastane bebek öldüren, bebek parası için devleti soyan çete ile ortak çalıştığı için kapatıldı.”

‘GAZİ MUSTAFA ATATÜRK’ KÖPRÜSÜ

Dr Mehmet Müezzinoğlu’nun adının verildiği köprü tabelasına 2017 yılının Aralık ayında kimliği belirsiz kişilerce ‘Gazi Mustafa Atatürk’ etiketi yapıştırılmıştı. Ancak, etiket küçük kalınca tabeladaki yazı ‘Gazi Mustafa Atatürkğlu Köprüsü’ olmuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ