DOLAR 34,2612 0.12%
EURO 37,1418 0.33%
ALTIN 3.010,570,62
BIST 8.776,921,42%
BITCOIN 2292394-2,24%
Edirne
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

72 okunma

Genç feministlerden ‘6284’ vurgusu!

Edirne'de bir araya gelen Genç Feministler Federasyonu girişimi üyesi üniversite öğrencileri, son dönemde artan kadın cinayetlerine tepki amaçlı basın açıklaması gerçekleştirdi… Grup adına basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Selin Çatal, artan cinayetlerin sorumlularının 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u uygulamayanlar olduğunu belirterek, "Kadın cinayetlerinin sebebi uyuşturucu, alkol, internet değil; toplumsal cinsiyet eşitsizliğidir" dedi…

ABONE OL
20 Ekim 2024 16:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Olgay GÜLER
Edirne’de bir araya gelen Genç Feministler Federasyonu girişimi üyesi üniversite öğrencileri, son dönemde artan kadın cinayetlerine tepki amaçlı basın açıklaması gerçekleştirdi.
Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelen Genç Feministler Federasyonu girişimi üyeleri, İstanbul’da vahşice katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner ile toplumda yeniden büyük yankı uyandıran kadın cinayetlerini protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan üniversite öğrencisi Selin Çatal, artan cinayetlerin sorumlularının 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u uygulamayanlar olduğunu söyledi. İstanbul’da Edirnekapı surlarında işlenen cinayetleri hatırlatan Çatal şu ifadeleri kullandı:


‘SORUMLULAR, YASALARI ETKİN UYGULAMAYANLAR’
“Öğrendik ki, fail Semih Çelik, İkbali bir yıldır takip ediyormuş. Bizler her gün 6284 etkin uygulanırsa kadınlar yaşar diye anlatıyoruz, 6284’ü uygulatmak için seferber oluyoruz. Bugün güpegündüz öldürülen iki sıra arkadaşımızı konuşuyorsak faillere cesaret verenler sorumludur. Yasaları etkin uygulamayanlar sorumludur. Kadınları ailelerin içine hapsetmeye çalışanlar sorumludur. Kadın cinayetlerinin sebebi uyuşturucu, alkol, internet değil; toplumsal cinsiyet eşitsizliğidir. Bugün güpegündüz öldürülen iki sıra arkadaşımızı konuşuyorsak 6284’e her fırsatta el uzatanlar, faillere cezasızlık politikaları ile cesaret verenler, İstanbul sözleşmesinden hukuksuzca imzayı geri çekenler sorumludur.
‘YASALARI ETKİN UYGULAMAYANLAR, FAİLLERİ DE AKLIYOR’
İki arkadaşımızın öldürüldüğü haberini almadan hemen önce bir kadının yine İstanbul’un merkezinde sokakta yürürken tacize uğradığı görüntüleri izledik. Failler, defalarca suç işleyip serbest bırakılmış. Yasaları etkin uygulamayanlar, görevini yapmayanlar failleri de aklıyor, kadınlar öldürüldükten sonra taziye mesajları yayınlıyor. Daha geçtiğimiz eylül ayında 34 kadın öldürüldü, 20 kadının şüpheli ölümü aydınlatılmadı. Biz her gün bu verileri tutarken, her gün kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi verirken bakanlıklar, siyasi iktidar ne yapıyor? Siz alenen katillere, tacizcilere cesaret verip mücadele edenlerin tam karşısındasınız. Siz kadınlar öldürülürken seyirci kalanlarsınız, biz ise kadınları yaşatacak 6284’ü uygulatmak için mücadele edenleriz.”
‘KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ’
Son olarak, kayboluşunun ardından 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne de değinen Çatal, “Geçtiğimiz günlerde başka bir sıra arkadaşımız Rojin Kabaiş’in 18 günün ardından hayatını kaybettiğini de öğrendik. Kimsenin failleri aklamasına, diğer şüpheli kadın ölümlerinde olduğu gibi intihar diyerek olayın üzerini kapatmasına izin vermeyeceğiz. Rojin ve öldürülen tüm kadınlar için intihar denileni asla şüpheli bırakmayacağız, gerçekleri açığa çıkartacağız, kadın cinayetlerini durduracağız. Genç feministler, orada katiller, tacizciler ve kadın düşmanları varsa burada da biz varız. Umudun ta kendisi biziz, yaşatacak olanlar buradayız. Eşit ve özgür yaşayacağız, kadın cinayetlerini durduracağız. Bizi hapsetmeye çalıştıkları aileler bizi bağlamaz. Sesimizin ulaştığı her kadını mücadeleye davet ediyoruz. Genç feministlere çağrımız; gelin üniversitelerimizde birlikte mücadele edelim” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ