DOLAR 34,2537 0.33%
EURO 37,2388 0.45%
ALTIN 2.990,901,25
BIST 8.838,45-1,82%
BITCOIN 23417452,50%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0 okunma

Zübeyde Ana’ya çiçek, cinayetlere tepki

Edirne Merkez Mahalle Muhtarları Derneği üyesi muhtarlar, Türkiye'de son dönemde artan kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekerek, tepki göstermek amacıyla, Zübeyde Hanım büstüne çiçek bırakarak basın açıklaması yaptı…

ABONE OL
18 Ekim 2024 18:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Türkiye’de son dönemde artan kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekerek, tepki göstermek amacıyla Edirne Merkez Mahalle Muhtarları Derneği üyesi muhtarlar, Zübeyde Hanım büstüne çiçek bıraktı.
Edirne Merkez Mahalle Muhtarları Derneği tarafından, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Zübeyde Hanım büstünde, son dönemde artan kadın ve çocuk cinayetlerine yönelik basın açıklaması gerçekleştirildi. Muhtarlara açıklamada CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan ile Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öktem de destek verdi.


‘BENZER ACILARIN YAŞANMAMASI İÇİN DERHAL GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI’
Muhtarlar adına basın açıklamasını okuyan Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, ülkede son dönemde artışa geçen kadın ve çocuk cinayetlerinin kendilerini son derece üzdüğünü söyledi. Yılmaz, “Ülkemizin en önemli sorunlarından olan kadına ve çocuğa şiddet, istismar, taciz ve bunlara bağlı kadın ve çocuk ölümleri, Türk toplumunu ve bizleri son derece üzmektedir. Bizler muhtarlar olarak aile çatısının içerisinde yaşayan tüm bireylerin huzuru, mutlu-luğu ve can güvenliğini çok önemsemekteyiz. Türk toplumunun aile yapısı ne kadar sağlam olursa toplum o kadar güçlü olur. Bizler Sıla ve Narin bebeklerin ölmemesini istiyoruz. Petek, İkbal, Ayşenur ve nice kadınlarımızın ölmemesini istiyoruz. Edirne’mizin tüm muhtarları olarak benzer acıların tekrar yaşanmaması için derhal gerekli tedbirlerin alınmasını önemle arz ediyoruz” dedi.


‘YASALAR CAYDIRICI OLMALI’
CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan da, Edirne’nin çocuk ve kadın cinayetlerinin en az yaşandığı şehir olduğunu hatırlatarak, “Özellikle buradan sesimizi duyurmak istiyoruz. Biz neden bu şekilde güzel günler, güzel gelecek vaat edebiliyoruz. Çünkü bizim şehrimiz eğitimli bir şehir. Bizim şehrimiz güzel insanların gerçekten birbirlerini severek yaşadıkları bir şehir. Bunun bütün ülkemize yayılmasını istiyoruz. İktidarın politikaları yüzünden eğitimde gerçekten bütün Avrupa’nın, belki de dünyanın son 20 ülkesi içerisine girdik. Eğitimle bu işi çözemiyoruz. Yasalarla bu işi çözemiyoruz. Artık bu saatten sonra adalet istiyoruz. Yasaların caydırıcı olmasını istiyoruz. Bu caydırıcı yasalar sayesinde de bunların önüne geçmek ancak bu şekilde etkili olacaktır. Eğitim politikasının da Edirne’miz gibi insanların birbirlerini eğittiği güzel yarınların oluşması için tüm ülke çapında yeniden revize edilmesini istiyoruz. Yeniden bunların arkasında duracağımızı ve her zaman takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından, açıklamaya katılan muhtarlar Zübeyde Hanım büstüne çiçek bıraktı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ