DOLAR 34,1994 -0.08%
EURO 37,5596 0.18%
ALTIN 2.881,800,44
BIST 9.039,15-1,02%
BITCOIN 2086118-1,36%
Edirne
26°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

30 okunma

Hafriyat kamyonlarına denetim

Edirne Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve şehir trafiğinde güvenliği sağlamak amacıyla hafriyat kamyonlarına yönelik geniş kapsamlı denetim başlattı…

ABONE OL
10 Ekim 2024 13:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve şehir trafiğinde güvenliği sağlamak amacıyla hafriyat kamyonlarına yönelik geniş kapsamlı denetim başlattı.

Edirne Belediyesi, çevre kirliliği ve şehir güvenliği açısından önemli bir adım daha attı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında, kent genelinde hafriyat kamyonlarına yönelik yoğun denetimler gerçekleştirildi. Hafriyat kamyonlarının belirlenen kurallar doğrultusunda hareket etmesini sağlamak ve çevreye olası zararları önlemek amacıyla düzenlenen denetimlerde, gerekli kontroller gerçekleştirildi.

Ekipler denetimlerde, hafriyat toprağı, inşaat/yıkıntı atıkları taşıma izin belgesinin olup olmadığını; yüklerin güvenli taşınmasını sağlamak için kamyonların üzerlerinin branda ile kapatılıp kapatılmadığını;  araçların üzerinde inşaat/yıkıntı atığı taşıma aracı ibaresinin bulunup bulunmadığını kontrol etti.

Yapılan denetimlerde 16 aracın taşıma izin belgesine sahip olmadığını tespit eden belediye ekipleri, konuyla ilgili gerekli yasal işlemleri başlattı. Ayrıca, kaçak hafriyat dökümlerinin önüne geçilmesi ve beton mikserlerindeki atıkların gelişigüzel boşaltılmaması için sürücüler de uyarıldı.

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, denetimlerin süreceğini belirterek, “Çevremizi ve doğamızı korumak, sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için bu tür denetimleri artırarak devam ettireceğiz. Bu şekilde taşıma yapan herkesin kurallara uymasını ve çevreyi korumasını istiyoruz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ