DOLAR 34,2765 0.09%
EURO 37,6469 0.11%
ALTIN 2.916,570,25
BIST 9.103,890,80%
BITCOIN 2140884-0,55%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

44 okunma

‘Başka cinayet olmasın!’

Edirne'de yaşayan Ressam Hatai Abdullayev, 2015'te öldürülen Özgecan Aslan ve Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta katledilen Narin Güran'ın resimleri yaptığı duvarın kalanını, 'Başka cinayet olmasın' yazısıyla doldurarak, kadın cinayetlerinin durması gerektiğine vurgu yaptı… Boş kalan resmin etrafına bilerek bu mesajı yazdığını söyleyen Abdullayev, "Umarım bugünden itibaren bir daha böyle sapkınca, canice cinayetlere şahit olmayız, umarım bir daha böyle bir kötü haberlere uyanmayız" dedi…

ABONE OL
7 Ekim 2024 18:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Olgay GÜLER
Edirne’de yaşayan Ressam Hatai Abdullayev, 2015’te öldürülen Özgecan Aslan ve Diyarbakır’da katledilen Narin Güran’ın resimleri yaptığı duvara, ‘Başka cinayet olmasın’ yazarak, kadın cinayetlerinin durması gerektiğine vurgu yaptı.


Edirne’de yaşayan Hatai Abdullayev, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan duvara ilk olarak 2015’te cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın resmini çizdi. Abdullayev, son olarak ise Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolup 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın anısını yaşatmak için kolları sıvadı ve resmini aynı yere yaptı. Son olarak 19 yaşındaki Semih Çelik tarafından İlknur Uzuner ve Ayşenur Halil’in vahşice katledilmesinin ardından resimlerin bulunduğu duvara giden Abdullayev, bu kez ‘Başka cinayet olmasın’ yazarak, kadın cinayetlerinin durması gerektiğine vurgu yaptı.


‘UMARIM BİR DAHA BU CİNAYETLERE ŞAHİT OLMAYIZ’
Daha önce resim yaptığı duvarın temizlendiğini yeni fark ettiğini belirten Abdullayev, “Daha önce resim yaptığım bu duvarı temizlemişler, pırıl pırıl yapmışlar, resimlerin etrafını boyamışlar. Temiz ve güzel olmuş demek istiyor insan. Ben gerçekten güzel olmuş diyemiyorum. Şundan dolayı; resmin etrafı açılmış, sanki bir sürü resim yapacakmışız hissi uyanıyor. İnsanlar da bu konuda bana bir sürü mesaj atıyorlar. Neden Sıla bebeği çizmiyorsun, neden Şeyda Yılmaz’ı çizmedin? Dünden itibaren de İkbal ve Ayşenur’u çizmemi isteyen bir çok insan var. Fakat bu durum beni üzüyor, o yüzden malzemelerimi yanımda getirdim. Buraya böyle bir şey yaptım. Umarım bugünden itibaren bir daha böyle sapkınca, canice cinayetlere şahit olmayız, umarım bir daha böyle bir kötü habere uyanmayız” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ