DOLAR 34,2515 0.31%
EURO 37,6217 -0.42%
ALTIN 2.923,440,27
BIST 9.057,951,79%
BITCOIN 20950811,99%
Edirne
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

43 okunma

Canlara doğal yaşam alanı

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, hayvan severler için bir müjde vererek “Türkiye’de belki de bir ilk olacak doğal yaşam alanımızı hayata geçiriyoruz. Her zaman hayvanlarımızın yanında olacak; sevecek, yaşatacak ve koruyacağız” dedi.

ABONE OL
4 Ekim 2024 15:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Geçici Sokak Hayvanları Bakım Evi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklarla buluştu. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen kutlama etkinliğinde konuşan Başkan Gencan Akın, hayvan severler için bir müjde vererek “Türkiye’de belki de bir ilk olacak doğal yaşam alanımızı hayata geçiriyoruz. Her zaman hayvanlarımızın yanında olacak; sevecek, yaşatacak ve koruyacağız” dedi.


Edirne Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla Yaşam Merkezi, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi ve Geçici Sokak Hayvanları Bakım Evi’nde çeşitli etkinliklerle kutladı. Yaşam Merkezi’nde çocuklar kedi ve köpek evleri tasarlarken, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde veterinerler tarafından bilgilendirildiler. Bakım Evi’nde ise çocuklar, kedi ve köpeklerle bir araya gelerek mama dağıtımına katıldılar.


Belediye Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nde ise farklı bir etkinlik gerçekleştirildi. Okullardan çocukların da katıldığı etkinlikte Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’da bulundu. Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Gencan Akın, hayvan severlere bir müjde de vererek, “Türkiye’de belki de bir ilk olacak doğal yaşam alanımızı hayata geçiriyoruz. Burada hayvan severlerle yapacağımız iş birlikleri ile minik dostlarımızı ağırlayacağımız yeni mekanımızda onlara imkanlar ve geniş bir şekilde yaşam alanı sağlayacağız.” dedi.


Hayvan sevgisinin küçük yaşlarda başlaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Gencan Akın, çocukların etkinliğe olan ilgisini görmekten büyük mutluluk duyduğunu da belirtti. Sokak hayvanlarını her zaman yaşatıp koruyacaklarını kaydeden Başkan Gencan Akın, “Bugün burada olmak çok kıymetli. Değerli, kıymetli çocuklarımızla birlikte olmak çok güzel. Minik dostlarımız için atacağımız güzel adımlarla her zaman onların yanında olacağız. Biz her zaman şöyle diyoruz. Hayvanları koruyacağız, seveceğiz ve yaşatacağız.” şeklinde konuştu.
Daha sonra etkinliğe katılan çocuklar ve Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın Geçici Sokak Hayvanları Bakım Evi’nde bulunan kedi ve köpek barınaklarını gezerek, veteriner hekimlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ