DOLAR 34,2564 0.32%
EURO 37,8037 0.07%
ALTIN 2.930,170,51
BIST 8.887,16-0,12%
BITCOIN 21066182,32%
Edirne
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

38 okunma

TEMA’dan eğitim programları

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal 2024 2025 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda vakfın eğitim ve projelerine başvurularının başladığını duyurdu…

ABONE OL
3 Ekim 2024 17:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal 2024 2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda vakfın eğitim ve projelerine başvurularının başladığını duyurdu.
Çoğal yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek Minik TEMA (Anaokulu), Yavru TEMA(İlkokul), Ortaokul TEMA ve Lise TEMA Eğitim Programları’nın Milli Eğitim Bakanlığıyla yapılan işbirliği anlaşması sonucu imzalanan protokole göre gerçekleştiğini, İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla tüm okulların yazılı olarak bilgilendirdikleri programın amacının, çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini ve ekolojik okuryazarlık becerilerini artırmak olduğunu, programın başvurularının 11 Ekim 2024 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Programın materyallerinin Vakıf tarafından temin edileceğini belirten Çoğal, eğitimin öğretmenler tarafından sınıf veya bahçede yüz yüze uygulanacağını programın sonunda eğitimi uygulayan öğretmene dijital katılım belgesinin elektronik postalarına gönderileceğini bildirdi.


Çoğal, “TEMA Vakfı Eğitim Programları ve Projeleri’ne başvuru yapmak isteyen öğretmenler, TEMA Vakfı internet sitesinde yer alan online form üzerinden başvurularını bizzat yapacaktır” dedi.
İl temsilcisi Çoğal ayrıca, “Tetra Pak’ın desteğiyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz “Sıfır Atık” Eğitim Projemize 6. yılında devam ediyoruz. Proje ile çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi vb. konularında farkındalık geliştirmelerini ve sıfır atık yaklaşımını tanımaları amaçlanmaktadır. Sıfır atık eğitimlerinde 5D modeli ile (Düşün ve gerekli değilse tüketme, daha az tüket, değerlendir ve yeniden kullan, değiştir ve farklı amaçla kullan, dönüştür ve doğa kazansın) çocuklara sıfır atık kavramının tanıtılması hedeflenmektedir. Proje, ilimiz dâhil 50 ilde uygulanacak olup Aralık ayı sonuna kadar yaklaşık 5.000 okul öncesi (5+yaş) ve yaklaşık 9.000 ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf) olmak üzere toplam 14.000 çocuğa ulaşılması hedeflenmektedir” ifadelerine yer verdi.
26 Eylül – 9 Ekim 2024 tarihleri arasında yürütülecek olan Sıfır Atık projesinin başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken hususları da belirten Çoğal, “TEMA Vakfı Doğa Eğitim Programları ve Projeleri’ne katılmak isteyen gönüllü öğretmenlerin başvuruları TEMA Vakfı internet sitesinde yer alan ve öğretmenler tarafından bizzat doldurulması gereken online form aracılığıyla alınmaktadır.
Projenin uygulama yöntemi şu şekildedir:
Projelerde yer almaya gönüllü olan öğretmenlerin başvuruları İl Temsilcileri ve İlçe/Mahalle Sorumlularının yönlendirmesiyle TEMA Vakfı web sitesi üzerinden alınacaktır.
Uygulamalar gönüllü öğretmenlerin sınıflarında, gerçekleştirilecektir.
Projeye katılan öğretmenlere uygulama sonrası dijital katılım belgesi gönderilecektir.
Proje materyalleri projeye katılan sınıflardaki çocuklar için başvuru süreci tamamlandığında gönderilecektir” şeklinde konuştu..

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ