DOLAR 34,1559 -0.14%
EURO 37,8762 -0.01%
ALTIN 2.919,31-0,14
BIST 8.898,23-1,27%
BITCOIN 2049937-2,75%
Edirne
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

43 okunma

‘Edirne’yi birlikte yöneteceğiz’

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, mahallelerde başladığı vatandaş buluşmalarına Abdurrahman Mahallesi’nde devam etti.

ABONE OL
3 Ekim 2024 15:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, mahalle buluşmaları kapsamında Abdurrahman Mahallesi’nde vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi. Edirne’nin tüm mahallelerinde bu buluşmaları sürdüreceklerini ifade eden Başkan Gencan Akın, “Tüm mahallelerimize bu buluşmalarla ulaşacak, Edirne’yi hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı Av. Filiz Gencan Akın, mahallelerde başladığı vatandaş buluşmalarına Abdurrahman Mahallesi’nde  devam etti. Başkan Gencan Akın’ın mahalledeki ziyaretine muhtar Ersan Bubektaş, Belediye Başkan Yardımcısı Okan Gökerküçük, mahalle sakinleri, esnaflar, belediye meclis üyeleri ve belediye daire müdürleri katıldı. Vatandaşlardan Belediye Başkanı Gencan Akın’a iletilen talepler daire müdürlerince incelenmek üzere not edildi.

Mahalle muhtarı Ersan Bubektaş, mahalle sakinleri ve esnafla görüşmesinde talepleri dinleyen Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, bunun kendisi için çok önemli olduğunu, katılımcı bir anlayışla şehri yöneteceklerini söyledi. Diğer mahallelerde de ziyaretlerini sürdüreceklerini kaydeden Gencan Akın, “Her bir mahallemizin kendi dinamikleri var ve bu dinamiklere uygun çözümler üretmek adına mahalle buluşmalarımızı başlamıştık, bu aynı kararlılıkla devam edecek” dedi.

Edirne’nin her köşesinde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde görmek, onları dinlemek ve birlikte çözüm üretmek amacıyla bu tür buluşmaları sürdüreceklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın şöyle konuştu:

“Muhtarımız, mahalle sakinlerimiz ve esnaflarımızla bir araya gelerek sohbet ettik, projelerimizi anlattık. Belediye hizmetlerimizin yerinde ve doğru şekilde vatandaşlarımıza ulaşması için onların görüşlerini alıyoruz. Ortak akılla, el ele vererek var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm mahallelerimizdeki kıymetli hemşehrilerimizle de en kısa sürede bir araya gelecek, bu şehri birlikte yöneteceğiz.”

Daha sonra Abdurrahman Mahallesi’nde esnaf ziyaretlerinde de bulunan Belediye Başkanı Gencan Akın’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

BALKANLI’DAN ZİYARET DEĞERLENDİRMESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı da Edirne Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın’ın halkımız ile yüz yüze iletişim kurmak ve sorunları yerinde tespit etmek amacıyla başlatmış olduğu mahalle ziyaretleri ile ilgili açıklama yaptı.

Balkanlı yaptığı açıklamada, ’’Edirne’mizin çok değerli ilk kadın Belediye Başkanımız Sayın Av. Filiz  Gencan Akın, halkımızla güçlü ve sürdürülebilir bir iletişim kurma vizyonuyla mahalle ziyaretlerine Abdurrahman Mahallesinden  başladı. Bu ziyarete emeklilerimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin yaşlılarımızın, esnafımızın, öğrencilerimizin, çocuklarımızın kısaca halkımızın yakın ilgi göstererek başkanımızı, sevgiyle kucaklayarak bağrına bastığını yakından gördüm. Yerel yönetim anlayışını halkın talepleri ve sorunları üzerine inşa eden başkanımız, mahalle ziyaretlerinde hem vatandaşlarımızla hem de muhtarlarımızla bir araya gelerek, sorunları yerinde tespit etme ve çözüm üretme odaklı çalışmalar yürütüyor. Başkanımız bu ziyaretler ile, halkın beklentilerini dinlemek ve şehrimizdeki her bireyin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde yanıt vermek adına oldukça kıymetli bir adım attı. Başkanımızın bu halk odaklı yaklaşımı, yalnızca Edirne’nin altyapı sorunlarını değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişimini de yakından takip etmemizi sağlıyor” dedi.

Balkanlı, “Sayın Gencan Akın’ın bu özverili çalışmaları, Edirne’mizi daha modern, daha yaşanabilir bir kent haline getirme yolunda atılan büyük adımlardır. Belediyeciliği yalnızca bir yönetim şekli olarak değil, halkla birlikte yürütülen bir hizmet anlayışı olarak gören başkanımız, bizlere halkın gücüne dayanan bir yönetimin önemini bir kez daha göstermiştir” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ