DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BIST 9.777,46-0,53%
BITCOIN 2243487-0,02%
Edirne
20°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

85 okunma

Keşan’da belediyeye örnek dosya!

Keşan Kent Konseyi'nin Yenimahalle Meclisi üyeleri, yaşadıkları bölgenin sorunlarını içeren kapsamlı bir dosya hazırlayarak Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan'a sundu…

ABONE OL
26 Eylül 2024 18:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Kent Konseyi’nin Yenimahalle Meclisi üyeleri, yaşadıkları bölgenin sorunlarını içeren kapsamlı bir dosya hazırlayarak Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’a sundu. Keşan Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen toplantıda; Yenimahalle Meclisi Başkanı Sevil Duyan, hazırladıkları dosyanın içeriğini özetleyerek, mahalle sakinlerinin taleplerini dile getirdi.
Keşan Kent Konseyi Başkanı Dr. Uğur Özdağlı, Yenimahalle Mahalle Meclisi heyeti ve Belediye Başkanı Op.Dr. Mehmet Özcan tarafından sunum sonrası gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında; öncelikli çözüm önerileri tartışılarak, kısa vadede atılacak adımlar belirlendi.
Mahallenin sorunları ve çözüm önerilerinin 13 başlık altında toplandığı dosyada içmenin en gönemli gündem maddeleri arasında yer alan eski taş ocağının durumuna ilişkin şu ifadelere yer verildi:
“ Mahalle sakinlerinin açtığı dava sonucunda faaliyetlerine son verilen taş ocağı, bugün hâlâ bir sorun olarak karşımızda duruyor. Bölgenin nasıl değerlendirileceği ve çevreye verdiği zararların nasıl telafi edileceği konusunda çözüm aranıyor.”
Diğer sorunlar ve çözüm önerileri de şu başlıklar altında yer aldı:
Sarıkız Çeşmesi’nin Restorasyonu. Radyoling Yolu. Köy Hizmetleri Şantiyesinin Toz Sorunu. Kamyon Trafiği. Atıl Isı Merkezi. Yenimahalle’de Kreş İhtiyacı.Kaldırım ve Menfezlerin Durumu. Yağmur Suyu Drenaj Sorunu. Parklar ve Oyun Alanlarının Eksikleri. Macera Parkı’nın Durumu. Asfaltlanmamış Yollar ve Çarşamba Pazarı’nın Canlandırılması.
Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun “Ortak Karar ve Örnek Mahalle” başlığı altındaki paylaşımda şöyle denildi:
“Yenimahalle Meclisi’nin sunduğu bu dosya, Keşan’da mahalle meclislerinin önemini bir kez daha gösterdi. Mahallenin sorunları, meclis üyeleri ve belediye başkanının karşılıklı fikir alışverişiyle çözüme kavuşturulmaya çalışıldı. Özellikle acil çözüm bekleyen sorunların, kısa sürede giderilmesi için fikir birliğine varıldı. Bu toplantı, Keşan’ın diğer mahalleleri için de örnek teşkil ediyor.
Yenimahalle Meclisi, Keşan’daki tüm mahallelerin kendi meclislerini kurarak, yerel yönetimlere destek olabileceğini ve böylece halkla yöneticiler arasında daha güçlü bir bağ kurulabileceğini göstermiş oldu.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ