DOLAR 34,0536 -0.03%
EURO 37,9698 0.15%
ALTIN 2.818,130,56
BIST 9.956,671,86%
BITCOIN %
Edirne
24°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

114 okunma

Yazgan: Bir an evvel seçim

CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, ülkede yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlara dikkat çekip, erken seçimin şart olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye'nin birinci partisi olan CHP'yle yarışmaya güçlerinin yetmeyeceğini düşündüklerini, bu yüzden erken seçim yapmak istemediklerini düşünüyorum" dedi…

ABONE OL
12 Eylül 2024 17:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, ülkede yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlara dikkat çekip, erken seçimin şart olduğunu söyledi.
CHP’li vekil Yazgan, partisinin 4-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen tüzük kurultayıyla ilgili il başkanlığında yapılan toplantıda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkenin içinden geçtiği ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarına dikkat çekip, partisinin uzun süredir gündeme getirdiği erken seçim talebini yineleyen Yazgan, AK Parti’nin kendileriyle yarışmaya gücünün yetmeyeceğini bildiği için erken seçime yanaşmadığını belirtti.
Ülkenin bir an evvel erken seçim istediğini kaydeden Yazgan, “Ülkemiz artık gerildi. Artık bir an evvel erken seçim istiyor. Ekonomik, sosyal, siyasal sebepler artık hepimizin evinin içerisine girmiş durumda. Özellikle ekonomik sebepler dolayısıyla gıda ve barınma sorunu çok büyük yaralar da açtı. Biliyorsunuz bölgesel sorunlar da var. Kuraklık bölgemizde zaten ekonominin kötü olduğu dönemde çiftçi başta olmak üzere bir çok kesim olumsuz etkilenmeye başladı. Geçmiş yıllarda en rahat bölgelerden birisi olmasına rağmen Trakya’mız, bu kuraklık sorunu çiftçi ekonomisine bağlı bölgeyi çok olumsuz etkiledi. Bunun dışında gıdanın bulunamaması ve üretilememesi nedeniyle ithalata dayalı ekonomi iyice büyük şehirlerde de sorunlar yarattı. Saymakla bitmez, adaletle ilgili, eğitimle ilgili çok sorun var. Bunların hepsini topladığınızda bunların çözümü erken seçimdir. Bir an evvel seçim olmalı diyoruz. Türkiye’nin birinci partisi olan CHP’yle yarışmaya güçlerinin yetmeyeceğini düşündüklerini, bu yüzden yapmak istemediklerini düşünüyorum” diye konuştu.
‘İBA’YI İLGİLENDİREN BİR KONU DEĞİL’
Millet Bahçesi eleştirisiyle ilgili kendisine tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Belgin İba’ya da cevap veren Yazgan, “Benim söylediğim konu Belgin İba’yı ilgilendiren bir konu değil, Valiliği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı, kamu görevlilerini ilgilendiren bir konu. Belgin İba artık parti devlet ilkesine o kadar alışmış ki, kendi üzerine alındı büyük ihtimalle. O yüzden bu konuda ona cevap vermedim. Cevabı çevre ve şehircilik yetkililerinden, bakanlıktan ya da valilikten beklerim” dedi.
‘KENDİ BELEDİYELERİNİN ÇALIŞMALARINI ÇEKSİN, BİZ DE GÖRELİM’
İba’nın sokak hayvanları konusunda belediyeyi eleştirmesine de değinen Yazgan, “Bahsettiği sokak hayvanları konusuna gelince, Edirne Belediyesi şu anda Edirne’deki bütün belediyeler içerisinde en gelişmiş Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne sahip. Bu katliam yasasını da uygulamayacağımızı söylemiştik. Anayasa Mahkemesi’nde de bununla ilgili görüş var. Biz şu anda halen yerinde kısırlaştırma ve bakım çalışmaları yapıp, aynı şekilde yerinde sokak hayvanlarımızı rehabilite etmeye çalışıyoruz. Belgin hanım istiyorsa kendilerinin olan İpsala ve Meriç belediyelerine bakabilir, orada ne gibi çalışmalar yapıyorlar. Orada çok özellikli çalışmalar yapıyorsa, bir video çeksin, göstersin, biz de görelim ne yaptıklarını” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ