DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BIST 9.900,25-0,76%
BITCOIN 2146749-0,59%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

213 okunma

Enez çöplüğüne dikkat

Enez Sahil Sakinleri ile Dayanışma ve Değişim Derneği (ENEZ SAHİL-DER) olumsuzluklara dikkat çekmek için yetkili ve sorumlulara Enez Çöplüğü'ndeki seslendi…

ABONE OL
12 Eylül 2024 17:16
5

BEĞENDİM

ABONE OL

Sahil Sakinleri İle Dayanışma ve Değişim Derneği (ENEZ SAHİL-DER) olumsuzluklara dikkat çekmek için yetkili ve sorumlulara Enez Çöplüğü’ndeki seslendi.
Dernek Başkanı Ulaş Demiray, katılımcılara yaptığı konuşmada, “On yıl öncesine göre önemli bazı düzenlemeler olmasına, önlem alınmasına rağmen çöplüğün hala yangın konusunda önemli bir tehlike teşkil ettiğini belirtti. Demiray, “Enez’in çöpleri ‘Artık buraya atılmıyor’ dense de bunun tamamıyla doğru olduğunu düşünmüyorum. Enez Belediyesi çöplerini her gün 100 km. uzağa taşımak zorunda… Bu Enez Belediyesi için büyük külfet… Bu alanın güvenli hale getirilmesi konusunda Enez Kaymakamlığı’nın, Enez Belediyesi’nin yapabilecekleri sınırlı ve yetersizdir. Edirne Valiliği bu sorumluluğu üstlenmeli, maddi katkı, iş makineleri ve personel desteği ile mevcut çöplerin de bir an önce buradan taşınması konusunu hızla çözümlemelidir. Ya da burada Belediyenin işleteceği bir çöp ayrıştırma tesisi devlet tarafından hızla finanse edilip, kurulmalıdır” dedi
10 yıldır milletvekili olan Fatma Aksal’ın ve bugünün CHP Milletvekillerinin, İl Genel Meclis Üyeleri’nin bu çöplüğü görmeye geldiklerini hiç duymadığını, o nedenle onların da tehlikenin farkında olmadıklarını vurgulayan Ulaş Demiray “Edirne Valiliği de Edirne merkezde Belediye Başkanlığı ile yarışır bir görüntü sergilerken Enez’in çok özel sorunları ve beklentilerinin farkına varamıyor. Millet Bahçesi, Kürek Yarışı gibi konularda enerji tüketiyor. Enez’in gerçek sorunları ve çözümleri konusunda Valiliğin ve Edirne bürokratlarının hiçbir gayreti görünmüyor. Örneğin ben 50 yıldır Enez’de İl Kültür Müdürlüğü’nün tek bir çivi çaktığını görmedim. Örneğin İl Orman Müdürü gelip de bu ormanın içine yayılan poşetleri, kağıtları görse burasını temizlemeden uyku uyuyabilir mi?”diye sordu.
Demiray “Belediye Başkanı, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Enez’deki STK’lar olarak hep birlikte Valiliğin dikkatini yoğun bir şekilde Enez üzerine çekmeliyiz. Biz Sahil Derneği olarak bize düşeni sonuna kadar yapmaya kararlıyız. Edirne bürokratları da kafasını kaldırıp, Edirne’nin Enez diye bir ilçesinin varlığını artık fark etmelidirler”. dedi..

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ