DOLAR 34,1559 -0.14%
EURO 37,8762 -0.01%
ALTIN 2.919,31-0,14
BIST 8.898,23-1,27%
BITCOIN 2049937-2,75%
Edirne
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

157 okunma

Göçe komşuyla ortak mücadele!

Türkiye ile Bulgaristan arasında hazırlanan 'Güvenli Sınırlar için Ortaklıklar' projesinin tanıtım toplantısında konuşan proje koordinatörü Şenol Filiz, yapılacak çalışmalarla bölgelerdeki kolluk kuvvetlerinin göç yönetimi ve düzensiz göçle mücadele kapasitelerini geliştireceğini söyledi…

ABONE OL
23 Ağustos 2024 18:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Türkiye ile Bulgaristan arasında hazırlanan ‘Güvenli Sınırlar için Ortaklıklar’ projesinin tanıtım toplantısında konuşan proje koordinatörü Şenol Filiz, yapılacak çalışmalarla bölgelerdeki kolluk kuvvetlerinin göç yönetimi ve düzensiz göçle mücadele kapasitelerini geliştireceğini söyledi.
Edirne Valiliği’nin katılımıyla Türkiye ve Bulgaristan arasında uygulanan ‘Güvenli Sınırlar için Ortaklıklar’ projesi kapsamında, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi toplantı salonunda toplantı gerçekleştirildi. İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu’nun da katıldığı toplantıda, proje kapsamında Türkiye ve Bulgaristan arasındaki sınır ötesi iş birliğini güçlendirmenin ve göç yönetimi alanında kolluk kuvvetlerinin kapasitesinin arttırılmasının amaçlandığı aktarıldı.
SAHA FALİYETLERİ YAPILACAK
Toplantıda konuşan proje koordinatörü Şenol Filiz, yapılacak çalışmalarla bölgelerdeki kolluk kuvvetlerinin göç yönetimi ve düzensiz göçle mücadele kapasitelerini geliştireceğini söyledi. Projede, Türkiye ve Bulgaristan topraklarında ortak eğitimler ve saha faaliyetlerinin de düzenleneceğini dile getiren Filiz ayrıca, projede edinilen bilgi ve deneyimlerin paylaşılması amacıyla çeşitli inceleme ziyaretlerinin de gerçekleştirileceğini aktardı.
YENİ EKİPMANLAR ALINACAK
Projenin; düzensiz göçle mücadelede kullanılacak araçlar ve güvenlik ekipmanlarının alımını da içerdiğine vurgu yapan Filiz, Edirne ve Kırklareli illerindeki kolluk kuvvetleri ve sınır kapılarında görev yapan birimlere sağlanacak bu ekipmanların, sahte belge inceleme cihazları, optik pasaport okuyucular, gelişmiş kameralar ve 4×4 araçlar gibi kritik donanımları içerdiğini belirtti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ