DOLAR 34,1945 -0.1%
EURO 37,5363 0.13%
ALTIN 2.890,090,72
BIST 8.964,10-1,84%
BITCOIN 2039854-2,17%
Edirne
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

344 okunma

T.Ü.’de yeni rektör Hatipler!

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'ne, görev süresi dolan Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu'nun yerine, Cumhurbaşkanı Kararı ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü, 2004 ve 2009 seçimlerinde iki dönem AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı olan Prof. Dr. Mustafa Hatipler atandı...

ABONE OL
16 Ağustos 2024 12:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne, görev süresi dolan Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yerine, Cumhurbaşkanı Kararı ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü, 2004 ve 2009 seçimlerinde iki dönem AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı olan Prof. Dr. Mustafa Hatipler atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Türkiye genelinde aralarında T.Ü.’nün de bulunduğu 13 üniversitenin rektörü değişti. Kararla, görev süresi dolan T.Ü. Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yerine, T.Ü. Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Mustafa Hatipler atandı. Edebiyat alanında çalışmalarıyla bilinen Hatipler, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde, AK Parti’den Edirne Belediye Başkan adayı olmuş ancak ikisinde de CHP Adayı Hamdi Sedefçi’nin gerisinde kalmıştı. 

TABAKOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR MESAJI

Kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, sosyal medya hesabından veda mesajı yayınladı. Tabakoğlu mesajında, “Trakya Üniversitesi Rektörü olarak iki dönem, 8 yıl görev sürem tamamlanmıştır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ a, YÖK Başkanımız Prof. Dr.Erol Özvar’ a, önceki dönem TBMM başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’a, Sayın vekilimiz Fatma Aksal’ a çok teşekkür ederim. Bu süre zarfında Trakya Üniversitesi’ni daha ileriye götürmek için canla başla çalışan ekip arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.  Yeni Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Hatipler’ i içtenlikle tebrik eder, başarılar dilerim” dedi.

MUSTAFA HATİPLER KİMDİR?

Prof. Dr. Mustafa Hatipler, 24 Kasım 1959 senesinde Edirne’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Edirne’de gören Hatipler, 1982 senesinde Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi Muhasebe-Vergi Bölümünden mezun oldu. 1983 senesinde Edirne’de muhasebe bürosu açarak başladığı mesleğine serbest mali müşavir olarak devam etti. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tarım ekonomisi alanında doktora öğrenimine başladı. Ozan Ağacı, Yeni Devir ve Oluşum dergilerinde şiirleri; Son Haber, Edirne Haber ve Yeni Şafak gazetelerinde yazıları yayımlandı.

Prof.Dr. Mustafa Hatipler, son olarak T.Ü. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ