
Olgay GÜLER
Edirne’de serinlemek üzere Meriç Nehri’ne Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü yakınlarında girerek boğulma tehlikesi yaşayan Sanem Yağmur Demir ile birlikte onu kurtarmak isteyen arkadaşı Mert Tutuşturan kayboldu. İki kişinin cansız bedenilerine ulaşıldı.

Olay, öğleden sonra 15.00 saatlerinde Meriç Nehri’nin Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre Sanem Yağmur Demir, Mert Tutuşturan ve kuzeni Muammer Şavul nehir kıyısında zaman geçirmek istedi. Bölgeye gelen üç arkadaştan Sanem Yağmur Demir, iddiaya göre serinlemek üzere suya girdi. Sanem Yağmur Demir bir süre sonra, boğulma tehlikesi yaşadı. Sanem Yağmur Demir’in çırpındığını gören arkadaşı Mert Tutuşturan suya atlayarak kurtarmak istedi ama başarılı olamadı. Muammer Şavul ise yanında bulunan oltayı uzatarak arkadaşlarını kurtarmak istese de başarılı olamadı. Şavul olayın hemen ardından durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, kayıp 2 kişiyi bulmak için nehirde bot yardımıyla arama çalışmalarına başlattı.
‘İKİSİ DE SUDAN ÇIKAMADI’

Olay anını anlatan Muammer Şavul, “Beraber geldik buraya. Arkadaşlar suya girdiler. Kız biraz açıldı ve çırpınmaya başladı. Arkadaş da onun peşinden gitti kurtarmak için, ikisi de sonra sudan çıkamadı. Ben de peşlerinden oltayı attım belki tutunarak kurtulurlar diye ama kurtaramadım maalesef. Hemen ardından da polise haber verdim” dedi.i.

2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Meriç Nehri’nde kaybolan Sanem Yağmur Demir(14) ile Mert Tutuşturan’ı arama kurtarma çalışmalarına Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği’nden gelen dalgıçlar da katıldı. Dalgıçların yaptığı aramada Demir ile Tutuşturan’ın cansız bedenleri bulunup, kıyıya çıkarıldı.

Arama kurtarma çalışmalarına takip eden yakınları 2 kişinin ölüm haberlerini alınca büyük üzüntü yaşayıp gözyaşları döktü. Cansız bedenleri nehirden çıkarılan Demir ile Tutuşturan’ın cesetleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Edirne Valisi Yunus Sezer de bölgeye gelerek incelemede bulundu. Vali Sezer, AFAD İl Müdürü Elvan Kaya’dan bilgi aldı. Sezer, bir süre inceleme yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Meriç Nehri’nde kaybolan Sanem Yağmur Demir(14) ile Mert Tutuşturan’ı arama kurtarma çalışmalarına Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği’nden gelen dalgıçlar da katıldı. Dalgıçların yaptığı aramada Demir ile Tutuşturan’ın cansız bedenleri bulunup, kıyıya çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmalarına takip eden yakınları 2 kişinin ölüm haberlerini alınca büyük üzüntü yaşayıp gözyaşları döktü. Cansız bedenleri nehirden çıkarılan Demir ile Tutuşturan’ın cesetleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.
Edirne Valisi Yunus Sezer de bölgeye gelerek incelemede bulundu. Vali Sezer, AFAD İl Müdürü Elvan Kaya’dan bilgi aldı. Sezer, bir süre inceleme yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı.

