DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 21188251,46%
Edirne
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:58

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

315 okunma

‘Hizmetin de bir bedeli var’

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Musabeyli Korusu'nda eleştirilere konu olan girişlerin ücretli olmasını, "Gününüzü geçirebileceğiniz tertemiz bir ortamda çok makul bir ücret. Bu hizmetin de bir bedeli var. Bence çok makul" diyerek yorumladı…

ABONE OL
24 Haziran 2024 17:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Musabeyli Korusu’nda eleştirilere konu olan girişlerin ücretli olmasını ‘hizmetin de bir bedeli var’ sözleriyle yorumladı.
Milletvekili Aksal, parti il başkanlığında vatandaşlarla gerçekleştirilen buluşma öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kentte yapımı devam eden millet bahçesinden, ETUS zammına kadar bir çok konuya değinen Aksal, Musabeyli Korusu’nda eleştirilere konu olan girişlerin ücretli olmasını ‘hizmetin de bir bedeli var’ sözleriyle yorumladı.
‘HİZMETİ GÖRDÜKLERİNDE ŞİKAYET ETMEYECEKLERDİR’
Girişlerin paralı olmasından şikayet edenlerin, içerideki hizmetleri görünce şikayet etmeyeceklerini düşündüğünü belirten Aksal, “Gönlümüz ister ki aldığımız hizmetin hiçbir karşılığı olmasın ama hizmetin de bir bedeli var. Oraya gerçekten çok güzel bir koru yaptık, tertemiz. Önceki halini de biliyorum; çöp içerisindeydi. Herkesin çöpünü bıraktığı, içecek şişelerinin, çöplerin olduğu bir yerde özel idaremiz eliyle, sayın valimizin başkanlığında orada 3-4 ay gibi kısa bir sürede çok güzel bir mesire alanı yaptık. Kişi başı 30 lira ve araç başına da 100 lira gibi bir ücreti var. Ama karşılığında tuvaletler, çocuklar için aktivite alanları, spor alanları, bisiklet yolları yapıldı. Yani gününüzü geçirebileceğiniz tertemiz bir ortamda çok makul bir ücret. Bu hizmetin de bir bedeli var. Bence çok makul. Giren vatandaşlarla da konuşuyoruz, temiz bir yere gitmekten, çöplerin toplanmasından, güvenliklerin olduğu bir ortamdan memnunlar. Şikayetçi olanlar da var. Eminim ki onlar da aldıkları hizmeti gördüklerinde şikayet etmeyeceklerdir” dedi.
‘MİLLET BAHÇESİ’NE GİRİŞLER ÜCRETLİ OLMAYACAK’
Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı’nda yapımında sona gelinen millet bahçesine girişlerin ise ücretli olmayacağını ifade eden Aksal, “Belki de Türkiye’nin ve Balkanların en güzel Millet Bahçesi’ni Edirne’de yapıyoruz. Çünkü içinden 3 tane nehir geçen başka bir şehir yok. Ama maalesef biz bu nehirlerin değerini çok bilemedik. Millet Bahçemiz çok güzel olacak. Türkiye genelinde Millet Bahçelerimize girişler ücretli değil. Bundan dolayı Edirne’deki girişlerin ücretli olacağını düşünmüyoruz. Millet Bahçesi’ni Edirne Valiliği ve İl Özel İdaresi eliyle yapmıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle TOKİ idaresinde yapıyoruz. Takdir tabii ki onlarındır ama ben Millet Bahçesi’ne girişlerin ücretli olacağını düşünmüyorum. Orada alacağınız kafe gibi hizmetler varsa ücretli olacaktır ama ben genel olarak girişlerin ücretli olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.
ETUS ELEŞTİRİSİ
Kentte şehir içi toplu ulaşıma yapılan zammı da değerlendiren Aksal, “Belediye Başkanımız sayın Filiz Gencan Akın, ETUS için toplu indirim vaadi vermiş, fakat üstünden 2 ay gibi bir süre geçtikten sonra bir bakıyoruz toplu ulaşıma yüzde 37 zam yapılıyor ve gerekçe olarak da ekonomik durumu gösteriyor. Ama siz bu seçim vaadini yaptığınızda ekonomik durum çok da farklı değildi. Hatta muhalefeti dinlediğinizde seçim öncesi ‘dolar 70 lira olacak, mazot 100 lira olacak’ gibi, bundan çok daha kötü bir senaryo çiziyorlardı. Siz seçim vaatlerinizi verirken ileriye dönük beklentilerinizi hesaba katarak vermeniz gerekiyor. Filiz Hanım, o gün bu seçim vaadini verirken ekonominin daha iyi olacağını düşünmüyordu” şeklinde konuştu.
‘ULAŞIM PROBLEMİ MASAYA YATIRILMALI’
Belediyenin bir an önce Edirne’deki ulaşım konusuna çözüm bulması gerektiğini dile getiren Aksal, “Vatandaşlardan ETUS konusunda inanılmaz şikayet var. Bence belediyenin bir an önce Edirne’deki ulaşım konunu ele alması ve bir çözüm bulması gerekiyor. Yolla, suyla, çöple ilgili tabii ki söyleyecek sözlerimiz var ama başkanımıza biraz süre tanımamız gerekiyor. Birçok ilimizde belediyeler ulaşımın içerisinde. Belediye otobüslerini görüyorsunuz, vatandaşlara bir alternatif sunuyor. Raylı sistem Edirne’de düşünülebilir. Daha önce de gündeme gelmişti. Yaklaşık 45 bin öğrencinin olduğu Edirne’de, çok ciddi bir ulaşım problemi var. Başta belediye olmak üzere Edirne’deki ulaşım problemi masaya yatırılmalı. Bugün Edirne’deki ulaşım en pahalısı hem de hizmet kalitesi anlamında gerçekten çok kötü. Vatandaşların, ödedikleri ücretten çok araçların durumu ve gelme saatleri konusunda ciddi şikayetleri var” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ