DOLAR 50,15060,22%
EURO 56,0953-0,30%
ALTIN 6.557,04-0,59
BIST %
BITCOIN 3814849-5,06%
Edirne
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

87 okunma

Emeklilerden adalet çağrısı!

Edirne Emekliler Derneği adına  Başkan Ahmet Ziya Yaz, seyyanen zam mağdurları olarak dün  Anayasa Mahkemesi önünde emekliler için verilen adalet talebine dernek olarak Edirne’den ses yükselterek destek verdiklerini bildirdi…

ABONE OL
6 Kasım 2026 12:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: ahmet-ziya-laz-scaled.jpg

Edirne Emekliler Derneği adına  Başkan Ahmet Ziya Yaz, seyyanen zam mağdurları olarak dün  Anayasa Mahkemesi önünde emekliler için verilen adalet talebine dernek olarak Edirne’den ses yükselterek destek verdiklerini bildirdi.

Edirne Emekliler Derneği Başkanı Yaz, “Seyyanen zamdaki mağduriyet giderilsin” başlıklı yazılı açıklamasında, “Tüm memurlara Temmuz 2023 tarihinde yüzde oranlı zamma ek olarak memurlara 8.077 TL tutarında seyyanen ilave ödeme verilmiştir. Tüm memurlara verilen seyyanen zammın Tüm Emeklilere de verilmesi gerekirdi. (3,5 yıl da enflasyon kaybı ile 1 milyon TL gibi kayba tekabül geliyor)” diyerek şunlara şer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10. maddesi, Kanun Önünde Eşitlik ilkesini düzenler.

Maddenin temel hükmü şöyledir:

MADDE 10 – Kanun Önünde Eşitlik

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır.

Emeklilerin maaş artışları açısından önemi

Bu madde, emeklilerin maaş artışları konusunda önemli bir anayasal dayanak olarak ileri sürülebilir.

Seyyanen zam mağdurları olarak, 6 Kasım 2026 Cuma günü saat 15:00’da Anayasa Mahkemesi önünde emekliler için adalet talebine Bizde Edirne’den ses yükselterek destek veriyoruz.

Anayasa Mahkemesine çağrıda bulunuyoruz. 42 aydır devam eden seyyanen zam hukuksuzluğunun sona ermesi için Yargıtay 7. Ceza Dairesi Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz’in bireysel başvurusu hakkında esas yönünden bir an önce karar verilmesini talep ediyoruz.

Emeklilerin yaşadığı seyyanen zam mağduriyetinin sona ermesi ve adalet talebimizin karşılık bulması için tüm emeklilerimizi ses yükseltmeye çağırıyoruz.

SEYYANEN ZAM MÜCADELESİNDEN VAZ GEÇMEK YOK!

Memur emeklisinin hakkı olduğu halde verilmeyen seyyanen zam, yapılması düşünülen iyileştirmeden ayrıdır.

Temmuz 2023 tarihine kadar Memur emeklilerine çalışan memurlarla aynı zam yapılırken bu tarihte çıkarılan kararname ile memur emeklileri yasaya aykırı şekilde memura verilen seyyanen zamdan faydalandırılmamıştır. Bu durumun anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Emekli Hakim Seyfettin Çilesiz ve Avukatı Ali Erdem Gündoğan beyler tarafından yargı yoluna başvurulmuş ve Anayasa Mahkemesi de başvuruyu reddetmemiş, görüşmeye değer bularak gündemine almıştır.

Hukuk çevrelerinde Anayasa Mahkemesinin olumlu karar vereceği öngörüsü de oluşmuştur. Tatbiki Anayasa mahkemesinin olumlu karar vermesi de yetmiyor, iktidarın Anayasa mahkemesi kararlarına uyması gerekiyor.

Çalışan memurla aynı miktarda seyyanen zam emekli memurun zaten hakkıdır ve yapılacak iyileştirme bunun dışındadır.

Sayın Cumhurbaşkanı tarafından tüm emekliler için yapılacağı belirtilen iyileştirme çalışmaları çok önemli ve gereklidir.

Öncelikle en düşük maaş alanın da asgari ücretlinin de insan onuruna yakışır bir ücret almak anayasal hakkıdır. Bu hak teslim edilerek işe başlanmalıdır.

Son söz olarak;

Emekli için adalet.

Seyyanen zam konusunda bir önce karar verilsin.

42 aydır devam eden hukuksuzluk bitsin.

Emeklinin hakkı daha fazla geciktirilmesin.”

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya