DOLAR 49,53970,06%
EURO 55,6744-0,02%
ALTIN 6.663,510,46
BIST %
BITCOIN 40997891,33%
Edirne
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

97 okunma

Tren hızlı yolcu yavaş!

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 9 Ekim Cuma günü açılışı gerçekleştirilen Edirne-Çerkezköy kesiminde sefer yapmaya başlayan trenler adeta boş gelip gidiyor…Trenlerdeki doluluk oranının yüzde 2-3 seviyelerinde bulunduğu belirtilirken, henüz Halkalı bağlantısının olmaması bu duruma en büyük sebep olarak gösteriliyor…

ABONE OL
18 Ekim 2026 16:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: WhatsApp-Image-2026-10-11-at-12.46.49-2-1.jpeg

Bülent AYAN

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 9 Ekim Cuma günü açılışı gerçekleştirilen Edirne-Çerkezköy kesiminde sefer yapmaya başlayan trenler adeta boş gelip gidiyor. Trenlerdeki doluluk oranının yüzde 2-3 seviyelerinde bulunduğu belirtilirken, henüz Halkalı bağlantısının olmaması bu duruma en büyük sebep olarak gösteriliyor.

Facebook’ta “Trakya Demiryolları’nı Sevenler” hesabında gerçekleştirilen paylaşımda, geçtiğimiz Cumartesi günü itibariyle Edirne-Çerkezköy hızlı tren hattının hizmete girmesinde tam 1 hafta geride kaldığı belirtilerek şunlara yer verildi:.

“Trenlerde doluluk oranı % 2-3 seviyelerinde geziyor. Yolcu yok denecek kadar az.

Üniversite öğrencileri treni tercih eden en büyük kesim. Yine de çoğu seferde toplamda 1 vagonu dolduracak yolcu olmuyor.

İstanbul bağlantısının olmamasını bu duruma en büyük sebep olarak gösterebiliriz. En yoğun hattımız olan Çerkezköy-Halkalı arasında tek sefere düştük. Doluluk oranı en yüksek trenimiz de konvansiyonel hattan giden Halkalı-Uzunköprü.

İstanbul bağlantısı olmadan trenlerin talep görmesi imkansız gibi bir şey. Geçmiş tecrübelerimizde hep gördük yaşadık bunları.

Bir de hızlı tren saatleri çok yanlış planlanmış. Mesela sabah 09.00 Edirne kalkışlı trene kim neden binsin? O saatte kim ne yapacak Burgaz’da Çerkezköy’de? Asıl sabah erken saatte Edirne’ye giden tren olmalıydı. Fakülteye hastaneye giden için çok faydalı olurdu.

İş bu şartlar altında hızlı trenimizin verimli bir şekilde çalışması mümkün değildir.

Yetkili kurumların/kişilerin bilgisine sunarız.

Sabah 09.00 treni tam bir komedi. Bazı günler koca tren 10-20 yolcuyla gidiyor. Milyon dolarlık projeyi bu kadar plansız verimsiz çalıştıracak başka kurum yoktur. Bravo…”

“Trakya Demiryolları’nı Sevenler”in sayfasında “Çerkezköy – Edirne hızlı treni neden talep olmuyor?” sorusunun yöneltildiği görselde de şunlara yer veriliyor:

“1İstanbul bağlantısının çok sınırlı olması. Günde tek sefer o da Çerkezköy aktarmalı

2Yanlış tren saatleri planlaması. Sabah Edirne yönüne tren yok.

3Hızlı tren istasyonlarına toplu ulaşım olmaması. Çerkezköy, Lüleburgaz, Babaeski, Edirne gibi istasyonlara şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım imkanı bulunmuyor.

Not. TCDD bilek sistemine bakıldığında trenlerimizin yüzde 2-3 doluluk oranında çalıştığı görülüyor. Sahadan gelen bilgiler de bunu doğrular nitelikte.”

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya