
Olgay GÜLER
Edirne’de şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım ve şehit Öğretmen Adnan Tunca, şehadetlerinin 32’nci yıl dönümünde Buçuktepe Mezarlığı’ndaki kabirleri başında dualarla anıldı.

Tunceli’de 22 Eylül 1994 tarihinde terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen Üsteğmen Efkan Yıldırım ile aynı tarihte Batman’da terör örgütü saldırısı sonucu şehit olan Öğretmen Adnan Tunca için Buçuktepe Mezarlığı’nda anma programı düzenlendi. Törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Sert, Edirne Belediye Başkanvekili Cenk Ergüden, Edirne İl Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, şehitlerin aileleri ile yakınları katıldı.

Törende, şehit Yıldırım ve Tunca’nın kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okunup, dualar edildi. Katılımcıların şehit kabirlerine çiçek bırakmasının ardından protokol üyeleri şehit ailelerine başsağlığı ve taziye dileklerini iletti. Tören, taziye ziyaretinin ardından sona erdi.

Öte yandan Şehit Öğretmen Adnan Tunca’nın ailesi tarafından 50.Yıl İlkokulu önünde hayır lokması ikramında bulunuldu.