DOLAR 48,66720,05%
EURO 55,91450,21%
ALTIN 6.726,030,85
BIST %
BITCOIN 37204960,87%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

124 okunma

Yargıya güven yüzde 25!

Edirne Barosu’nun 3-4 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilecek 51. Olağan Genel Kurulu için geri sayım sürerken, mevcut Başkan Av. Gökhan Karakoç’tan sonra geçmiş dönem başkanlarından Av. Özgür Yıldırım da adaylığını açıkladı…Başkan Karakoç, baronun web sayfasında yayınlanan faaliyet raporunda Hukukun Üstünlüğü Endeksi raporlarına göre, Türkiye’nin 143 ülke arasında 118, Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki 15 ülke arasında 14'üncü sırada olduğunu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yönünden de benzer bir tablo ile karşılaşıldığını söyledi…

ABONE OL
16 Eylül 2026 17:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: edirne-barosu.jpg

Bülent AYAN

Edirne Barosu’nun 3-4 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilecek 51. Olağan Genel Kurulu için geri sayım sürerken, mevcut Başkan Av. Gökhan Karakoç’tan sonra geçmiş dönem başkanlarından Av. Özgür Yıldırım da adaylığını açıkladı.

Edirne Barosu’nun 51. Olağan Genel Kurulu 03.10.2026 – 04.10.2026 Cumartesi ve Pazar günü saat 10.00–17.00 saatleri arasında Edirne Barosu Av.Hayrettin Belli konferans salonunda yapılacak. Bu toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 10.10.2026 – 11.10.2026 Cumartesi ve Pazar günü aynı saat ve yerde gerçekleştirilecek.

FAALİYET RAPORU

Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, 52. Olağan Genel Kurul öncesi baronun web sayfasından gerçekleştirdiği paylaşımında şunlara yer verdi:

“Kıymetli meslektaşlarım,  Malumunuz üzere; 13/10/2024 tarihinde gerçekleştirilen 50. Olağan Genel Kurulumuzla sizlerin teveccühü ile göreve geldik. Öncelikle bizleri bir asrı geride bırakan mazisiyle, temeli Kuvva-i Milliye kahramanı bir kurucu başkan tarafından atılmış bu ulu çınarı yönetmeye ehil ve layık gördüğünüz için şahsım ve birlikte görev yaptığımız yönetim, disiplin, denetleme ve delegasyon üyelerimiz adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

 Bu dönem içerisinde baromuz için yaptığımız faaliyetleri sizlerin takdirlerine sunuyoruz. Ancak faaliyet raporumuzu incelemeden evvel müsaadenizle birkaç hususu hatırlatmak ve bu önsöz ile tarihe kısa bir not düşmek istencindeyim. Geride bıraktığımız dönemde Ülkemize ait yargı karnesinin olumlu olduğunu söylemek maalesef mümkün değildir. Zira; Hukukun Üstünlüğü Endeksi raporlarına göre Ülkemiz, 143 Ülke arasında 118. Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki 15 ülke arasında 14’üncü sıradadır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yönünden de benzer bir tablo ile karşılaşılmaktadır. AİHM 2025 istatistiklerine göre, mahkeme Türkiye hakkında 74 karar açıklamış ve bunların 66’sında en az bir hak ihlali tespit etmiştir. Türkiye, mahkeme önünde bekleyen (derdest) dosya sayısında da zirvededir. Yine 2010 yılında %59 olan yargıya güven oranı 2025 yılına gelindiğinde %25 seviyesine kadar düşmüştür.

Yargı camiasının bir tarafı olarak bu karamsar tablolar içinde Baromuz, Cumhuriyeti’mizin temeli olan adalet ve adaletin tüm kurum, kuruluşlar ve kişiler nezdinde amasız, fakatsız, istisnasız tesisi için tüm gayreti ile mücadele etmeye devam ederken, mesleğin onurunu, Meslektaşların huzurunu, Baromuzun kurumsal saygınlığını korumayı da en mühim görev addettik. Hülasa ben ve yönetim kurulundaki kıymetli arkadaşlarım ekonomik öngörünün az, adaletin kıt, şartların ağır olduğu bir zaman diliminde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlanma devrimlerinin ışığında en iyisini yapmaya gayret etmiş olmanın vicdani rahatlığı içindeyiz.   İlkelerimize sahip çıkarken tarihsel sorumluluklarımızı da unutmadık. Bizlere emanet edilen Baro Konağımızın ikinci faz restorasyonuna başlamış olmanın mutluluğunu paylaşmak ve buraya not düşmek isterim.

Göreve geldiğimizde uzun yıllardır bir çivi dahi çakılamamış tarihi konağımızda ikinci restorasyonu başlatıyor olmak bizler için en büyük gururdur. Şüphesiz ki; yapabildiklerimiz kadar yapamadıklarımız, artılarımız kadar eksilerimiz, doğrularımız kadar hatalarımız, kattıklarımız kadar katamadıklarımız muhakkak olmuştur. Hizmet üretmeye çalışan insanın olduğu her yerde meydana gelen doğrular ve hatalar insana özgü ve hayatın olağan akışı içindedir. Önemli olan, bir şeyi yaparken iyi niyetle yola çıkmak, meseleye Baromuz, mesleğimiz ve meslektaşlarımızın yüksek menfaatleri çerçevesinde bakabilmek, bu bağlamda yapabildiklerimizin, artılarımızın, doğrularımızın, kattıklarımızın, çok sayılması ve de sizlerin vicdan ve gönül terazisinde, iyi niyetle ve de fedakârca çalışmış olduğumuzun kabul edilmesidir.

En nihayetinde baki kubbede kalacak olanın yalnızca bir hoş seda olacağını içselleştirmiş bir yönetim anlayışını benimsemiş biz bu dönemki yöneticiler için gönüllülük, fedakarlık makamları olan bu onurlu görevde geçirdiğimiz sürenin sonunda, yolun başının ya da sonunun değil, tüm aşamalarının mesleğe, meslektaşa hizmet telaşıyla geçirildiğinin, süreç içinde gösterilen çaba ve de fedakârlıklar için en ufak pişmanlığımızın olmadığının, hatta yaptığımız zorlu görevin, hayatımızın tarih sayfalarında bizim için onur kaynağı olarak yerini alarak, çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız en önemli miraslardan biri olarak gördüğümüzün bilinmesini isterim.  Bu samimi duygu ve düşüncelerle, bu dönem yaptığımız çalışmalarda bize destek veren, seçimle gelen kurullarda, komisyonlarda, mülteci sorununda, kentin hukukunun korunmasında gönüllülük esasına göre oluşturulan kurullarda yer alan, gerçekleştirmek istediğimiz hayale katkıda bulunan tüm meslektaşlarımıza, baro personelimize teşekkür ediyor, saygılarımı ve de şükranlarımı sunuyorum.   Takdirlerinize arz ederim.”

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya