DOLAR 47,3494 0.16%
EURO 53,9103 0%
ALTIN 6.189,840,57
BIST 13.946,05-0,93%
BITCOIN 3026462-1,18%
Edirne
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

105 okunma

EYBAL’da yıkım başladı

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl eğitime son verilerek boşaltılan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi (EYBAL) binasında önceki gün itibarı ile yıkım çalışmalarına da başlandı.

ABONE OL
24 Temmuz 2026 15:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: 6a07c982-b27a-4d88-b6af-f630c6e51778.jpg

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl eğitime son verilerek boşaltılan Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi (EYBAL) binasında önceki gün itibarı ile yıkım çalışmalarına da başlandı.

Gazi İlkokulu, Meriç İlkokulu, İmam Hatip Orta Okulu – Lisesi ve Yurdu, Sosyal Sigortalar Hastanesi,  Mimar Sinan Orta Okulu, Öğretmen Evi gibi Edirne’nin yakın tarihinde eğitim öğrenime ve sağlığa yönelik yıkılan ikonik binalarına Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi de (EYBAL) eklenmişti.

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl eğitime son verilerek boşaltılan EYBAL binasında yıkım çalışmalarına da başlandı.

2025 ve 2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın ortasında tehlikeli olduğu gerekçesi ile boşaltılan okulun mevcut öğrencileri 1’nci Murat Lisesi’nde eğitim öğretime devam etmeye başladı. Yıl ortasında okul değiştiren öğrenciler ve velilerin tepkisine rağmen bu durum değişmedi.

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde yıkım çalışmalarına başlandı.

VALİ YUNUS SEZER İNCELEME YAPTI

Edirne Valisi Yunus Sezer dün İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu’ndan bilgi aldı ve yıkımına başlanan okul binasında incelemelerde bulundu. Vali Yunus Sezer,  depreme dayanıksız olması nedeniyle boşaltılarak yıkım çalışmalarına başlanan Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Yıkım sürecinin ardından bu yıl Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in tensipleriyle yatırım programına alınan 24 derslikli modern bir lise binası için proje çalışmaları tamamlanarak kısa süre içinde yapım sürecine başlanacak. Yeni okul binasının tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerimiz daha güvenli, çağın ihtiyaçlarına uygun ve nitelikli bir eğitim ortamına kavuşacak.”

MİMAR SİNAN ORTA OKULU EFSANELERİN OKULU

Yıldırım, Yeniimaret, Kıyık, Küçükpazar gibi semtlerin öğrencilerinin sayısının artması nedeniyle 1967 yılında Edirne’nin Efsane Müdürlerinden Süleyman Yuğnak’ın Kurucu Müdürü olduğu  okul da geçtiğimiz yıl yıkılmıştı. Nevvare Saraç. Cihangir Celayir, Ayla Celayir, Şaban Vehbi Ünsaç, Cemal Akın, Hüseyin Yılmaz, Şenay Kaner Baç, Mediha Sarıca, Sevinç Ergin Yakuphan gibi unutulmaz öğretmenlerin ders verdiği okulun arsası şu anda boş durumda bulunuyor.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya