
Olgay GÜLER
Edirne’de Muharrem Ayı dolayısıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından vatandaşlara 1000 kişilik aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Saraçlar Caddesi’nde aşure ikramı yapıldı. Programa Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Cenk Ergüden, vakfın müdürü Tezcan Fidan, kurum müdürleri, EDESOB Başkanı Harun Özen ve muhtarlar katılım sağladı. Paylaşım ruhunun ön plana çıktığı etkinlikte, aşurelerin yarı maliyetini hayırsever vatandaş Pınar Ersaçmış üstlenirken, kalan kısmı ise vakfın projelerine destek veren diğer hayırseverlerin katkılarıyla karşılandı.

Vali Yardımcısı Subaşı, Muharrem ayı dolayısıyla birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma kültürünün güçlendirilmesinin amaçlandığını söyleyerek, “Bu proje kapsamında hayırsever vatandaşlarımız bağışta bulunuyor, yapılan bağışlar da işlenerek ihtiyaç sahiplerine ve vatandaşlarımıza çeşitli hizmetler olarak geri dönüyor. Bugünkü aşure organizasyonumuzun maliyetinin yarısını Pınar Ersaçmış Hanım karşıladı. Kalan kısmı ise yine projemize destek veren hayırseverlerimizin katkılarıyla karşılandı. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz. Buradaki amacımız; birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışma ruhumuzu ve paylaşma kültürümüzü güçlendirmek, insanlarımız arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını daha da kuvvetlendirmektir. Mutlulukları paylaşmak, aynı sofrada buluşmak ve ortak değerler etrafında kenetlenmek toplumumuz için son derece önemlidir. Aşure dağıtmak da bizim kültürümüzde, geleneklerimizde ve tarihimizden gelen önemli değerlerimizden biridir. Yüzyıllardır sürdürülen bu güzel geleneği bugün Edirne’de yaşatmak ve vatandaşlarımızla paylaşmak da vakfımıza nasip oldu. Bu vesileyle aşuremizden ikram alan tüm vatandaşlarımıza afiyet olsun diyoruz” diye konuştu.

