DOLAR 45,5840 0.14%
EURO 53,0173 0.03%
ALTIN 6.650,470,10
BIST 14.094,33-1,90%
BITCOIN 3499703-1,94%
Edirne
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

72 okunma

Yesevi Hareketi’nden engelliler yararına etkinlik

Yesevi Hareketi Derneği Edirne İl Başkanlığı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda engelliler yararına düzenlediği programla önemli bir etkinliğe imza attı…

ABONE OL
18 Mayıs 2026 12:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: yesevi.jpg

Yesevi Hareketi Derneği Edirne İl Başkanlığı, engelliler yararına düzenlediği programla önemli bir etkinliğe imza attı. Etkinlik, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Programa; Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Tezcan Karakütük, Gelecek Partisi Edirne İl Başkanı Havva Aksoy, Doğru Parti Edirne İl Başkanı Hilmi Keskin, Anadolu Gençlik Derneği Edirne İl Başkanı Abdulhamit İriş, Cansuyu Derneği Edirne İl Başkanı Hüseyin Yüzer, Edirne Engellileri Destekleme Derneği Başkanı Adem Düzkes’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, şiir dinletileriyle devam etti. Programda konuşan Yesevi Hareketi Derneği Edirne İl Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Dostluğun, kardeşliğin ve ortak ideallerin hâkim olduğu bir Türkiye hayal ediyoruz. Ayrışmanın değil kaynaşmanın, ötekileştirmenin değil kucaklaşmanın egemen olduğu bir toplum için çalışıyoruz. Kürt, Türkmen, Alevi, Sünni ayrımı olmadan; zengin-fakir farkı gözetilmeksizin herkesin eşit ve adil bir yaşam sürdüğü bir Türkiye idealiyle hareket ediyoruz.

Adriyatik’ten Çin Seddi’ne uzanan geniş bir coğrafyada birlik ve dayanışmanın güçlenmesini temenni ediyoruz. Anadolu’nun dört bir yanında yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın, kırsal kesimde hayat mücadelesi veren insanlarımızın devlet kapısında değer görmesi en büyük arzumuzdur.

Yesevi Hareketi Derneği olarak yaklaşık bir buçuk yıldır Edirne’de eğitim, spor ve sosyal alanlarda faaliyet göstermekteyiz. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde, ortak değerlerimiz etrafında birleşerek toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye devam ediyoruz.

Allah’ımız bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir, devletimiz ve vatanımız birdir. Bu kadar ortak değerimiz varken ayrışmanın hiçbir anlamı yoktur.”

Program, Edirneli sanatçı Sadık Bektaş’ın seslendirdiği duygu yüklü türkülerle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya