DOLAR 45,5977 0.19%
EURO 53,2744 -0.3%
ALTIN 6.644,06-2,19
BIST 14.367,60-1,89%
BITCOIN %
Edirne
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

60 okunma

Edirne’de bisiklet bayramı!

Edirne’de, Türkiye ve Bulgaristan’dan 500’e yakın bisiklet sever, ‘23’üncü Uluslararası Bisiklet Turu’ ve ‘12’nci Uluslararası Edirne Bisiklet Festivali’ kapsamında buluştu… Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, 23. Uluslararası Bisiklet Turu ve 12. Uluslararası Edirne Bisiklet Festivali'ne katılan bisikletçilerle Sarayiçi'nde biraraya geldi.Kentin trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde buluşan bisiklet sevdalıları, Edirne Belediyesi Bandosu’nun müzikleri eşliğinde dans ederken, renkli görüntüler oluştu…

ABONE OL
17 Mayıs 2026 14:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: WhatsApp-Image-2026-05-17-at-14.32.53-1.jpeg

Olgay GÜLER

Edirne’de, Türkiye ve Bulgaristan’dan 500’e yakın bisiklet sever, ‘23’üncü Uluslararası Bisiklet Turu’ ve ‘12’nci Uluslararası Edirne Bisiklet Festivali’ kapsamında buluştu.

Kentte, Bulgaristan’ın Svilengrad Belediyesi öncülüğünde; Edirne Belediyesi, Yunanistan’ın Orestiada Belediyesi ve Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) işbirliğiyle Uluslararası 23’üncü Avrupa Günü Bisiklet Turu ve 12’nci Uluslararası Edirne Bisiklet Festivali gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında, Svilengrad Belediyesi önünde saat 08.30’da buluşan yaklaşık 500 bisiklet severler, Yunanistan’ın Ormenio Sınır Kapısı’ndan geçerek Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Kortej, buradan Edirne kent merkezindeki Saraçlar Caddesi’nde, kendileri için hazırlanan kutlama alanına ulaştı.

Edirne Belediye Bandosu’nun konseriyle karşılanan bisikletliler, çalan şarkılar eşliğinde dans etti.

Bulgaristan Dans Spor Kulübü’nden Zlatnite Momiçeta ekibi ve Edirne Belediyesi Modern Dans Topluluğu’nun dans gösterisi sunduğu etkinlikte, renkli görüntüler oluştu.

EDOSK Başkanı Sezgin Kondal, buradaki konuşmasında bisiklet severlere teşekkür ederek; “Burada bisiklet sevdalıların buluşması çok değerli. Bu da bizim birlikteliğimizin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Etkinliğin baş aktörlerine teşekkür borçluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün buradaysak, onların muazzam desteği sayesinde” diye konuştu.

Etkinlik sonunda Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem tarafından, Svilengrad Belediye Başkanı Yardımcısı Aleniya Giorgieva’ya çiçek ve hediye takdim edildi. Bisikletliler daha sonra şehir turu atmak üzere alandan ayrıldı.

GENCAN BİSİKLETÇİLERLE BİRARAYA GELDİ

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, 23. Uluslararası Bisiklet Turu ve 12. Uluslararası Edirne Bisiklet Festivali’ne katılan bisikletçilerle Sarayiçi’nde biraraya geldi.


Başkan Gencan, paylaşımında şunlara yer verdi:
“Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen bisiklet tutkunlarını Edirne’mizde buluşturan 23. Uluslararası Bisiklet Turu ve 12. Uluslararası Edirne Bisiklet Festivali kapsamında Sarayiçi’ndeyiz.


Orestiada Belediyesi, Svilengrad Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğümüz, EDOSK ve belediyemiz iş birliğiyle düzenlenen festivalde; sporun birleştirici ruhunu, dostluğu ve dayanışmayı hep birlikte yaşadık.
Emeği geçen herkese ve festivalimize katılan tüm bisiklet severlere teşekkür ediyorum.”


Bu arada Edirne Belediyesi tarafından festivale katılan sporculara kumanya dağıtımı yapıldı.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya