
Cumhuriyetin Özgür Kadınları Derneği’nin Edirne’de Gelecek İçin El Ele: “Gör, Duy, Önlem Al” semineri büyük ilgi gördü.
Cumhuriyetin Özgür Kadınları Derneği, toplumun en hassas meselelerinden biri olan çocuk güvenliği ve aile bilinci konusunda seminer düzenledi. Sosyolog Merve Aşıcı, ailelere kritik uyarılarda bulundu.
Dernek ofisinde gerçekleştirilen Aile Bilinçlendirme Semineri’nin son dönemde yaşanan üzücü olaylara karşı toplumsal bir refleks geliştirme amacıyla düzenlendiği kaydedildi.
Seminerde sunumunu gerçekleştiren Sosyolog Merve Aşıcı, ailelere kritik uyarılarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
Çocuklarımızın güvenliği ve sağlıklı gelişimi için ailelerin farkındalığını artırmayı hedeflediğimiz bu seminerde, toplumsal duyarlılığın ne kadar hayati olduğunu ve önleyici adımların ailede başladığını bir kez daha vurguladık.

Etkinliğin ev sahipliğini yapan Dernek Başkanı Zuhal Azseven ise derneğin misyonuna dikkat çekerek şunları söyledi:
Cumhuriyetin Özgür Kadınları Derneği olarak, toplumun temel taşı olan ailelerimizi bilinçlendirerek daha güvenli bir gelecek inşa etmek adına bu tür eğitim ve dayanışma faaliyetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz.
Yoğun katılımla gerçekleşen programın sonunda, çocukların güvenliği ve geleceği için sadece ailelerin değil, tüm toplumun “görmesi, duyması ve önlem alması” gerektiği mesajı bir kez daha ortak sesle dile getirildi.