DOLAR 45,0259 0.03%
EURO 52,9091 0.19%
ALTIN 6.786,57-0,40
BIST 14.521,200,78%
BITCOIN 3507180-0,18%
Edirne
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

87 okunma

EKK Çocuk Meclisi’nden dolu dolu 23 Nisan

Edirne Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında hafta sonu boyunca düzenlediği etkinliklerle hem eğlenceyi hem de üretimi bir araya getirdi…

ABONE OL
27 Nisan 2026 14:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Geçerli görselin alternatif metni yok. Dosya adı: WhatsApp-Image-2026-04-27-at-12.28.14.jpeg

Edirne Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası kapsamında hafta sonu boyunca düzenlediği etkinliklerle hem eğlenceyi hem de üretimi bir araya getirdi.

25 Nisan Cumartesi:

LALAPAŞA’DA ÇOCUK ŞENLİĞİ COŞKUSU

Lalapaşa’da gerçekleştirilen çocuk şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Lalapaşa Belediyesi katkılarıyla düzenlenen programda oyunlar oynandı, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi ve 23 Nisan’a özel hediyeler çocuklara dağıtıldı.

Şenliğe katılan çocuklar bayramın coşkusunu doyasıya yaşarken, etkinlik alanı gün boyunca neşe ve hareketle doldu.

26 Nisan Pazar:

BELEDİYE MECLİS SALONU TOPLANTISI

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen özel oturumda çocuklar, şehrin geleceğine dair fikirlerini doğrudan yetkililere sunma fırsatı buldu. Programa Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Çerkez, Gökçe Onur Öktem ve birim müdürleri katılım sağladı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, 23 Nisan’ın anlam ve önemine vurgu yapıldı.

Çocuk Meclisi Genel Sekreteri Mete Kaan Karakaş yaptığı konuşmada çocukların kent yaşamındaki rolüne dikkat çekerek, “Bizler sadece yarının büyükleri değiliz; bugünün de paydaşlarıyız. Sokakların gözü, parkların sesiyiz” ifadelerini kullandı.

Çocuk Meclisi Başkanı İlayda Güder ise 23 Nisan’ın yalnızca bir bayram olmadığını belirterek, “Bu özel gün, çocuklara duyulan güvenin en güçlü simgesidir. Atatürk’ün bize emanet ettiği bu mirasa sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

9 ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ KARARA BAĞLANDI

Toplantıda Çocuk Meclisi’nin hazırladığı 9 ayrı gündem maddesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Alınan kararlar arasında:

“Oyuncak silahını getir, kitabını götür” kampanyası

Güvenli ve yaratıcı çocuk parkları yapılması

Tarihi ve kültürel tanıtım gezileri düzenlenmesi

Uluslararası çocuk etkileşim programları

Mahalle çocuk merkezlerinin açılması

Okul kantinlerinde fiyat ve hijyen denetimleri

Güvenli okul çevreleri oluşturulması

İndirimli ulaşım uygulamaları

Sokak hayvanlarıyla güvenli etkileşim programları gibi dikkat çeken başlıklar yer aldı.

Toplantıda söz alan çocuklar, günlük hayatta karşılaştıkları sorunları doğrudan dile getirdi. EKK Çocuk Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Kuzey Efe Gül, eğitimde fırsat eşitliğine vurgu yaparak,  “Her çocuğun ders çalışabileceği bir ortama ve destek alabileceği imkânlara ihtiyacı var” dedi.

EKK Çocuk Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Hanzade Uçar ise okul kantinlerine dikkat çekerek,  “Sağlıklı beslenmek ve harçlığımızı doğru kullanabilmek bizim de hakkımız” ifadelerini kullandı.

Etkinlik boyunca çocukların aktif katılımı ve çözüm odaklı yaklaşımı takdir toplarken, programın her yıl geleneksel olarak sürdürülmesi temennisi dile getirildi.

PROJE SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Toplantının ardından çocukların hazırladığı “Edirne İçin Fikrim Var: Çözüm Üreten Çocuklar” proje sergisinin açılışı gerçekleştirildi. AKM Fuaye alanında kurulan sergiye Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Gökçe Onur Öktem ve ilgili birim müdürleri katılım sağladı.

Sergide çocuklar, geliştirdikleri projeleri misafirlere birebir anlatarak yoğun ilgi gördü.

Yetkililer, çocukların ortaya koyduğu fikirlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya