DOLAR 34,0237 -0.13%
EURO 38,0657 0.4%
ALTIN 2.831,261,03
BIST 9.940,471,70%
BITCOIN 21489885,44%
Edirne
24°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0 okunma

‘Yeni stat ne oldu?’

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, iktidar temsilcilerinin Edirne’nin ihtiyacı olan stadyum için yalnızca vaatte bulunduklarını belirterek, yıllardır aynı müjdeyi ısıtıp ısıtıp Edirnelilerin önüne koyduklarını söyledi…

ABONE OL
19 Eylül 2024 15:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, iktidar temsilcilerinin Edirne’nin ihtiyacı olan stadyum için yalnızca vaatte bulunduğunu söyleyerek, “Yıllardır aynı müjdeyi ısıtıp ısıtıp Edirnelilerin önüne koyuyorlar. ‘Ha oldu, ha olacak’ siyasetiyle halkımızı kandırmaya çalışıyorsunuz. Edirne’miz, sizin deneme tahtanız, deneme alanınız değil” dedi.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, iktidara bu kez 25 Kasım Stadı önünden tepki gösterdi. 25 Kasım Stadı için yıkım kararı alındığını anımsatan Yazgan, AKP tarafından düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” kapsamında Edirne’ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın,“Stadyumun projesi hazır. En kısa zamanda başlayacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Stada güzel bir yer konusunda arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapıyoruz” açıklamasına değindi.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde de Edirne’ye gelen ve AKP’nin belediye başkan adayına destek isteyen Bak’ın, “Edirne’mize de 10 bin kişilik yaşayan stadyum inşa edeceğiz. Tüm hazırlıklar tamamlandı” dediğini hatırlatan Yazgan, “İki açıklamanın arasında 6 ay var ancak aynı vaadi verdi. Biz bu vaadi 12 yıl önce de duymuştuk. 12 yıl önce sözleşmeler imzalanmıştı, bu stadyum devrolmuştu, TOKİ’ye devredilmişti, TOKİ yeni bir stat yapacaktı, burası şehir parkı olacaktı. Bakın bu stat duruyor. O rapor çıktıktan sonra da bu stat duruyor” dedi.

‘Kandırmaya çalışıyorsunuz’

“Bu stadı yıkmıyorsunuz, anlıyorum çünkü verdiğiniz sözlerin bir karşılığını olmadığını biliyorsunuz” ifadelerini kullanan Yazgan, “Geliyorsunuz, seçimden önce seçim vaadi diye sunuyorsunuz. Seçimden sonra geliyorsunuz, muhtemelen genel seçim vaadi olarak sunuyorsunuz çünkü ülkenin ne kadar zor durumda olduğunu biliyorsunuz, bir an evvel erken seçim yapılması gerektiğini biliyorsunuz. Yine vaatlerle, ‘ha oldu, ha olacak’ siyasetiyle halkımızı kandırmaya çalışıyorsunuz. ‘Artık yeter’ diyoruz. Edirne’miz, sizin deneme tahtanız, deneme alanınız değil. Bütün yetkililere sesleniyorum; artık bu sözlere kanmıyoruz. Edirne’mize stadımızı yapacaksanız yapın, hakkımızı verin. Yapmayacaksanız boş vaatlerle vatandaşlarımızı kandırmayın” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ