DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BIST 9.900,25-0,76%
BITCOIN 2142612-0,42%
Edirne
24°

AZ BULUTLU

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

253 okunma

U 19 VE EDİRNESPOR

Geçtiğimiz yıllarda BAL'da ve 3.Lig'de Edirne Belediyesi'nin sınırsız desteği bu yıl gelmeyince yenilenen yönetim kurulundan yıllar önce gelmesi gereken beklenen açıklama geldi; “Gerekirse U 19 takımı ile çıkarız.”

ABONE OL
13 Ağustos 2024 17:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY

Deniz bitti kara göründü Edirnespor’da.
Geçtiğimiz yıllarda BAL’da ve 3.Lig’de Edirne Belediyesi’nin sınırsız desteği bu yıl gelmeyince yenilenen yönetim kurulundan yıllar önce gelmesi gereken beklenen açıklama geldi;
“Gerekirse U 19 takımı ile çıkarız.”
Edirnespor 19 futbol takımını oluşturan Edirneli genç çocuklar geçen yıl yoğun bir tempo ile çalışarak katıldığı Bölgesel Gelişim Ligi’nde oynadığı maçlar sonunda ikinci yarının lideriydiler. İyi çalışmış, sürekli ve düzenli antrenmanlarla İstanbul takımlarına adeta kök söktürmüşlerdi.
Bu yıl Edirnespor’un üzerinde mali anlamda kara bulutlar dolaşıyor. Lig başlamadan teknik kadrodan ve profesyonel futbolculardan bırakıp gidenler oldu.
Edirnespor antrenmanlarına katılan oyuncuları gözlemlediğimizde çoğunluğunun gençlerden kurulu olduğunu görüyoruz.


Bunlardan sadece 4’ü Edirnespor U 19 takımından gelme.
Edirnespor U 19 takımının diğer başarılı oyuncuları kendilerine sıra gelmesini bekliyorlar. Öyle yüz binler, milyonlar lira peşinde olmayan, forma aşkına oynayacak, paradan önce Edirnespor’un sarı kırmızı formasıyla mücadele etmekten mutlu olacak çocuklar bunlar.
Edirnespor hocası Kadir Kar ile antrenman esnasında yaptığım görüşmede Edirne U 19’dan daha fazla yararlanmak ister misiniz Hocam sorusuna;
“Alt yapı hocaları bana kimi gönderirse onu değerlendirebilirim” yanıtı vermişti. Hocamız haklı, alt yapıdan gönderilmeyen, önerilmeyen, görmediği, bilmediği, tanımadığı oyuncuyla ne yapabilir.
Edirnespor alt yapı hocalarının geçen yıl U 19 takımına verdiği katkıyı takdir etmekle birlikte Edirnespor A takımına neden daha fazla oyuncuyu taşımak gibi bir sorumluluğu almadıklarını merak ediyoruz.
Edirne’de futbola gönül vermiş Edirnespor taraftarları da bunu merak ediyor eminim.
Edirnespor’u 2000/2001 sezonun başında kısa bir sürede çalıştıran ama gençlerde oluşturduğu kadro ile efsaneleşen Yüksel Çelik hocamızla bu yazıdan önce görüşme yaptım. Edirnespor’u yakından takip ettiğini söyleyerek düşüncelerini şöyle paylaştı;
“Ben her zaman bölgemizin, ilimizin genç çocuklarına inandım. Edirnespor’un başına geldiğimde takıma 8 tane Trakya’dan çok genç oyuncu taşıdım, onlarla yola çıktım. Onlar hem sorunsuz, hem gönüllü, hem vefakar, hem çalışkan olurlar. Başarı sonradan zaten gelecektir. Önce gençlere inanmak, onlarla çalışmak gerekir”
Yine Edirnespor’da başarılı bir futbolculuk döneminden sonra üst liglerde de oynamış bir ağabeyimizle yaptığım görüşmede düşüncelerini şöyle paylaştı;
“Edirnespor’un U 19 takımında çok yetenekli çocuklar var. Onların çoğu Edirnespor A takımına taşınabilir ve gelecek dönemlerde Edirnespor’un kurtuluşu geleceği bu çocuklar sayesinde olacaktır.”
18 yaşında Real Madrid formasını giyen futbolcu var bu dünyada.
Alt yapı hocaları;
Güvenin bu alt yapınızın çocuklarına, katın onları Edirnespor ailesine. Taşıma suyla dönmez artık Edirnespor. Bu çocuklarla ilk adımı atar, alt yapıya gereken önemi verirseniz hem Edirne futboluna hizmet etmiş olur, hem de mesleğinizin gereklerini yerine getirmiş olursunuz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ