DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BIST 9.900,25-0,76%
BITCOIN 21620221,00%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

202 okunma

Totu, Futbol İl Temsilci adayı

Edirne'de uzun yıllar Sağlık Spor, Köprüce Spor, Köy Hizmetleri Spor, Edirne Spor, Lalapaşa Spor ve Ender Spor kulüplerinde birçok yaş kategorisinde “Futbol Okulu Sorumlusu, Futbol Alt Yapı Antrenörü, Futbol Alt Yapı Teknik Sorumlusu, Futbol Teknik Sorumlusu” olarak görev alan, Edirne amatör liglerde belli süre Faal Futbol Hakemi olarak görev yapan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Edirne Şubesi Genel Sekreterlik görevini yürüten, 2012 yılında Ender Spor Kulübü'nü Edirne'ye kazandıran Ender Totu, Edirne Futbol İl Temsilciliği'ne aday olduğunu açıkladı…

ABONE OL
15 Ağustos 2024 12:49
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de uzun yıllar Sağlık Spor, Köprüce Spor, Köy Hizmetleri Spor, Edirne Spor, Lalapaşa Spor ve Ender Spor kulüplerinde birçok yaş kategorisinde “Futbol Okulu Sorumlusu, Futbol Alt Yapı Antrenörü, Futbol Alt Yapı Teknik Sorumlusu, Futbol Teknik Sorumlusu” olarak görev alan, Edirne amatör liglerde belli süre Faal Futbol Hakemi olarak görev yapan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Edirne Şubesi Genel Sekreterlik görevini yürüten, 2012 yılında Ender Spor Kulübü’nü Edirne’ye kazandıran Ender Totu, Edirne Futbol İl Temsilciliği’ne aday olduğunu açıkladı.
Totu, yaptığı yazılı açıklamada “Edirne Futbol İl Temsilciliği” için başvuru evraklarımı Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı’na verdiğini belirterek şunları kaydetti:
“Ben Ender Totu. Edirne İlimizde birçok sporcunun hocası, bir çoğunun abisi, bir çoğunun Ender’i olarak isimlendirildim. 1982 doğumluyum. 42 yıllık hayatımın 30 yılı futbol yaşamı ile iç içe geçti. 12 yaşında futbol ile tanışıp “Sağlık Spor ve Köprüce Spor” alt yapılarında idmanlara çıkarak, farklı yaş kategorilerinde amatör futbolcu olarak müsabakalara katıldım.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği tarafından açılan “Futbol Antrenörlük Kursuna” katılım sağlayarak, başarılı oldum. Edirne İlimizde uzun yıllar; “Sağlık Spor, Köprüce Spor, Köy Hizmetleri Spor, Edirne Spor, Lalapaşa Spor ve Ender Spor” Kulüplerinde birçok yaş kategorisinde “Futbol Okulu Sorumlusu, Futbol Alt Yapı Antrenörü, Futbol Alt Yapı Teknik Sorumlusu, Futbol Teknik Sorumlusu” olarak görev aldım.
Bu çalışmalarımın yanı sıra sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Edirne İlimizde keşfedilmeyen, alt yapılarda yer almayan genç yetenekleri bulmak adına Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda “Gönüllü Antrenör, Gönüllü İlkokul ve Ortaokul Futbol Takımları Sorumlusu” olarak görev yaptım. Bu yıllarda yaşanılanları “bir öğrencilerim, bir ben bir de o çocukları futbola kazandırmak adına günün tüm saatlerini geçirdiğim değerli velileri” bilir… Sporcularım ve velileri ile denk geldikçe anı olarak o günleri hala yaşamakta, hala duygulanmaktayız…
Sonraki yıllarda; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açılan “TFF Futbol Hakemliği Kursuna” katılım sağlayarak, başarılı oldum. Edirne amatör liglerde belli süre Faal Futbol Hakemi olarak da görev aldım.
Her bir sporcum gibi evladım olarak nitelendirdiğim “Ender Spor Kulübü” adı altında 2012 yılında bir kulüp kurarak, Edirne Futboluna hizmet etme adına yeni projeler geliştirdim. 2012 yılında temellerini attığım Ender Spor Kulübü ile “U11, U12, U13, U14, U15, U16, U17, U19 ve A Takım” yaş kategorilerinde yerel liglere katılım sağladık. Başarılı olduğumuz dönemlerde İlimizi Türkiye Şampiyonalarında en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Ender Spor A takımımız ile elimizdeki imkânlar dâhilinde son 4 sezondur Edirne amatör ligine yeni bir yaklaşım ve yeni bir farkındalık oluşturmak için gayret gösterdik, çaba harcadık. Futbol camiasından aldığımız olumlu geri dönüşler bizleri daha da heveslendirerek, bir sonraki hafta müsabakalarını bekler olduk…
Ender Totu olarak tüm bunların dışında, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Edirne Şubesi yönetim kurulunda yer alarak, Genel Sekreterlik görevimi de sürdürmekteyim.
Değerli spor camiası!
Kendimi kısaca tanıtmak adına bu açıklamayı yapmak istedim. Biliyorum Ender Totu deyince beni “Edirne’de, Spor Camiası İçinde, Futbolda” tanımayan yok… Gencim, projelerim var, istekliyim ve yapacaklarım var. Futbolun içinden geldim ve futboldan kopmadan bu hayatı yaşamaya devam ediyorum. Ülkemizin birçok noktasında ve özellikle de Edirne ilimizde futbolda hayatına dokunduğum yüzlerce sporcum, çocuğum var. Bu sporcularımdan bana kalan en güzel mutluluk yıllar geçse dahi; bir güler yüz, bir tebessüm, uzun sohbetler, güzel yaşanmışlıklar ile anılmak oldu. Futbol camiasında yeri geldi sporcu, yeri geldi antrenör, yeri geldi malzemeci, yeri geldi otobüs şoförü, yeri geldi aşçı, yeri geldi yönetici, yeri geldi hakem olduk. Amatör liglerin en temelinden yetiştim. Tüm futbol kademelerinde yer aldım. Şimdide Edirne için, Edirne Futbolu için siz değerli spor camiasının da desteği ile “Edirne Futbol İl Temsilcisi” olma zamanı…
Biliyorum bu süreçte tempo yoğun, biliyorum uğraş çok, biliyorum zaman ayırmak ve emek vermek şart. Diyorum ki; Yaparım, gençliğim var, tecrübem var, isteğim var, zamanım var!
Değerli dostlar, sevgili spor camiası, Ender Totu olarak; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığına “Edirne Futbol İl Temsilciliği” için başvuru evraklarımı vermiş bulunmaktayım. Gerçekleşmesi halinde planlanacak olan seçimde veya yapılacak olan görevlendirmede Futbol İl Temsilciliğine adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Sizlerin de desteği ile bu göreve adayım.
Göreve başladığım gün evladım olarak nitelendirdiğim ve 2012 yılında günümüze aktif olarak birçok müsabakaya çıktığım, amatör liglerde bir farkındalık oluşturmak için emek harcadığım “Edirne Ender Spor Kulübü’nün” faaliyetlerini etiklik ilkesi çerçevesinde görev sürem boyunca donduruyorum. Kulüplerin sorunlarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini biliyorum. Edirne Ender Spor Kulübü’nün tüm sportif faaliyetlerini durdurduktan sonra kulüpte aktif yer almakta olan 50’ye yakın sporcumu kendi istekleri doğrultusunda Edirne Amatör liglerinde yer alan diğer kulüplere yönlendirmesini yaparak tüm kulüpleri sporcu anlamında destekleyeceğimi, ayrıca ilimizde yer alan “birçok kamu kurum ve kuruluşu, yerel yönetimler, çeşitli sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve ilgili paydaşlar” ile ortak çalışmalar gerçekleştirerek, eş güdüm içerisinde çalışacağımı, futbol anlamında el ele vererek Edirne’mize güzel ve örnek projeler ile çalışmalar kazandıracağımı ayrıca belirtmek isterim.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değerini anlamış olmak, ona kalpten sevgiyle bağlı olmak ve onu vatani görev saymak gerekir” sözüne istinaden, sporun ve özellikle futbolun niteliğini benimseyen biri olarak, kulüplerimizin her birinin ayrı ayrı değerleri noktasında, kalben, istekli ve bu görevi vatan görevi olarak sayarak aktif bir şekilde çalışacağımın taahhüdünü veriyorum. Takdir sizlerin.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ