DOLAR 34,0299 0.11%
EURO 37,7377 0.14%
ALTIN 2.732,650,17
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18710241,10%
Edirne
23°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

336 okunma

Edirnespor’da kriz: Futbolcular tesisi terk etti!

Edirnespor'da, TFF 3'üncü Lig'in başlamasına 1 ay kala maaşlarını alamayan tüm futbolcular tesisleri terk ederken, 5'i kulüple olan sözleşmelerini feshetti... Kalan futbolcuların borçlarının ödenmesi için kulübe Cuma gününe kadar süre verdiğini, teknik heyetin ise halen tesiste görevi başında olduğunu söyleyen Edirnespor Başkanı Onur Yaren Ayaydın, "Bir şehir başarılı olmak istiyorsa STK'larıyla, belediyesiyle, bürokrasisiyle ve yönetimiyle birlik olması gerekiyor. Ama biz bir türlü bu birlikteliği sağlayamadık. Ya valilik destek oluyor, ya belediye destek oluyor, başka onun dışında bir şey yok Şehrin destek çıkmasını bekliyoruz" dedi...

ABONE OL
31 Temmuz 2024 17:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirnespor’da, TFF 3’üncü ligin başlamasına 1 ay kala maaşlarını alamayan tüm futbolcular tesisleri terk ederken, 5’i kulüple olan sözleşmelerini feshetti.
TFF 3’üncü Lig’de geçtiğimiz sezon Play Off başarısı gösteren Edirnespor’da, 2024-2025 sezonu başlamadan mali kriz baş gösterdi. Kulüp, çeşitli bölgelere yaptığı transferlerle birlikte sezon öncesi antrenmanlara başladı. Aradan geçen süreçte maaşlarını alamayan futbolcular, yönetimle görüşerek tesisleri terk etme kararı aldı. Bu futbolculardan Abdülkadir Akyıldız, Muhammed Enes Doğan, Zekeriya Topayan, Sinan Akgöl ve Oğuzhan Özyurt ise kulüple olan sözleşmelerini feshetti. Kadir Kar yönetimindeki teknik heyet ise oluşan kriz çözülene kadar tesiste yönetimle birlikte kalma kararı aldı.
‘FUTBOLCULAR BİZE CUMA GÜNÜNE KADAR SÜRE VERDİLER’
Kamuoyunda yankılanan konuyla ilgili konuşan Kulüp Başkanı Onur Yaren Ayaydın, futbolcuların, ödeme konusunda yaşanan sıkıntı nedeniyle tesisleri terk ettiğini anlattı. Ayaydın, “Ödeme konusunda sıkıntı yaşadığımız için bazı oyuncularımız sözleşmesinde fesih yaptı. Diğerleri de bize cuma gününe kadar süre verdiler. Parayı yatırmazsak onlar da fesih yapacaklar. Bunu sayın Valimizle, Belediye Başkanımızla da görüşmüştüm. Bizim yine geçen seneki gibi başarılı bir takım, kafada olan bir takım yaratmamız için bizim 30-35 milyon lira civarında bir futbolcu bütçesine ihtiyacımız var yıllık olarak. Burada sadece futbolcu maliyetlerinden bahsediyorum” dedi.
‘LİG BAŞLAMASINA 1 AY KALDI’
Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın da, önceliğinin Edirnespor olmadığını öğrendiklerini anlatan Ayaydın, “Belediye başkanımız Filiz Hanım daha önceki bir basın toplantısında zaten söylemişti. Biz de görüştük kendisiyle. Sonuçta yeni seçilmiş bir başkanı, dört aylık bir başkanımız. Kendisinin Edirnespor’dan daha önceki projelerin olduğunu söyledi. Edirnespor tabii o da başarılı olmasını istiyor ama şu an için Edirnespor’la ilgili bir nasıl tasarrufunun olmadığını öğrendik. Umarım ilerleyen günlerde yardımcı olacağını düşünüyorum. Bizim şu an burada son bir ayımız kaldı transfer yapabilmemiz için. Yani aslında bir ay diyoruz ama yani bu takımla bir araya gelip de beraber antrenmanlar yapıp, hazırlık maçları yapması gerekiyordu futbolcuların. Aslında şu an bizim kadromuzun tamamlanmış olması ve kampa başlamış olması gerekiyordu ama biz bunu gerçekleştiremedik” şeklinde konuştu.
‘HİÇ FUTBOLCU ALMASAK BİLE 20-25 MİLYON LİRA GİDERİMİZ VAR’
Oluşacak en kötü senaryoda, takımın U19 futbolcularıyla sahaya çıkacağını fakat bunun için bile belli bir miktar para lazım olduğunu dile getiren Ayaydın, “Takım ligden çekilmez. En kötü ihtimalle U19’la sahaya çıkar. Ama onda bile, hiçbir futbolcu almasanız bile bunun deplasmanı var. Bunun bi tesisi var, tesis giderleri var, teknik kadro parası var, çalışanlarımız var burda, onların parası var. Kamp malzemeleri, forma parası, eşofman parası var. Yani yaklaşık olarak hiç futbolcu almasak bile bir 20-25 milyon arası bizim giderimiz var” ifadelerini kullandı.
‘ŞEHRİN DESTEK ÇIKMASINI BEKLİYORUZ’
Cuma gününe kadar, futbolculara ödeme yapmak için 15 milyon TL’ya ihtiyaçları olduğunu belirten Ayaydın, “Bizim şu anda tesisten ayrılan futbolcularımıza ödeme yapmamız için Cuma gününe kadar yaklaşık olarak bir 15 milyona ihtiyacımız var. Daha önce vali bey ve başkan hanım beraber bir program düzenlediler. Oradan iş adamlarıyla görüşmeler gerçekleşti. Ama oradan da tam istediğimiz neticeyi alamadık. Bir şehir başarılı olmak istiyorsa STK’larıyla, belediyesiyle, bürokrasisiyle ve yönetimiyle birlik olması gerekiyor. Ama biz bir türlü bu birlikteliği sağlayamadık. Ya valilik destek oluyor, ya belediye destek oluyor, başka onun dışında bir şey yok. Biz yönetim olarak da belli bir bütçeye kadar çıkabiliyoruz. Yani bunun da üstü bizi de aşıyor. Keşke bunu yapabilecek biri olsa gelse yapsa. Biz de şu an Edirnespor’un tekrardan eski günlerine dönmesini istiyoruz. Geçen sene güzel bir oluşum olmuştu. Güzel bir yapılanma vardı. İlk defa uzun bir aradan sonra playoff oynadık. Bu sene yönetim kurulu olarak biz üstüne koymak istiyoruz ama şu anki geldiğimiz noktada oradan biraz uzak kaldık. Şehrin destek çıkmasını bekliyoruz” dedi.


‘ŞEHRİN BÜYÜKLERİ SORUMLULUK ALMALI’
Edirnespor Teknik Direktörü Kadir Kar da, kısa süre içerisinde sıkıntıyı atlatmayı umduklarını söyledi. Kar, “Aslında çok iyi bir transfer yaptık. Başkanımın, yönetim kurulunun fedakarlıklarıyla beraber iyi bir oluşum yaptık. Karakterli oyuncu grup aldık. Tabii burada antrenmanımız başladı. Çok sağlıklı şekilde inandığımız, güvendiğimiz bir kadro oluşumunda ilerleyen süreçte de futbolcularım artık ödeme taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini başkanıma defalarca ilettiler. Başkanım bu süreci mümkün olduğunca sağlıklı şekilde sürdürmeyi başardı ama artık işlerin tıkandığı noktada futbolcularımız da ki onlara da çok kızmıyoruz işin açıkçası, taleplerini başkanıma ilettiler ve ayrıldılar. Beş oyuncuyu kaybettik ama diğer oyuncular da bizden yine bir süre beklediler, süre istediler. İnşallah bu kısa dönem içinde sıkıntıyı atlatırız. Edirne’nin değerlerine, büyüklerine burada tabii biraz daha sorumluluk düşüyor. İnşallah onlar da bu sorumluluğunu ya da bu bilinci yerine getirirler. Edirnespor’u hak etmiş olduğu taraftarıyla, şehriyle inşallah geçen sene yaşanmış olan play-off heyecanının çok daha üstüne koyarak bir final, bir şampiyonluk yaşatmak isteriz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ