DOLAR 34,1056 0.01%
EURO 38,1780 0.03%
ALTIN 2.874,391,62
BIST 9.900,25-0,76%
BITCOIN 21601880,32%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

281 okunma

Edirne DSİ’ye ‘Lig’ şansı!

Kadınlar Bölgesel Amatör Ligi'nde mücadele eden Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı, bazı takımların ligden çekilmesi nedeniyle, doğrudan Kadınlar Basketbol Ligi'ne katılma şansı yakaladı... Kulüp Başkanı Fırat Tulmaç, "Biz Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı olarak Kadınlar Basketbol Ligi'ne katılmak istiyoruz. Henüz resmi olarak çağrı almadık ama bu çağrıyı bekliyoruz ve bu çağrı gelirse direk olarak Kadınlar Basketbol Ligine katılacağız" dedi...

ABONE OL
12 Ağustos 2024 11:39
4

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Kadınlar Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı, bazı takımların ligden çekilmesi nedeniyle, doğrudan Kadınlar Basketbol Ligi’ne katılma şansı yakaladı. Kadınlar Basketbol Basketbol Amatör Liginde 5.yılına şampiyonluk parolası ile güçlü transferlerle girerek iddialı bir takım oluşturan DSİ Kadın Basketbol Takımı bu sezon BAL’da oynamadan direk olarak Kadınlar Basketbol Ligine katılma şansı doğdu. Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Kadınlar Basketbol Ligi’nden çekilen takımlar olması nedeniyle federasyon tarafından iddialı olarak hazırlanan takımlara çağrı gelmesi bekleniyor. Çağrı bekleyen takımlardan birisi de Kadınlar Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı. Çağrı gelmesi halinde Edirneli kulübün bütçe, yerli oyuncu ve yabancı oyuncu konusunda nasıl bir çalışma yapacağı şimdiden merak ediliyor.


TULMAÇ; ÇAĞRI GELDİĞİ ANDA LİGE KATILIYORUZ
Yeni sezon için ciddi bir kadro yapılanmasına giren ve güçlü transferle lige hazırlık çalışmaları yapan Edirne DSİ Kulübü Başkanı Fırat Tulmaç, “4 yıldır katıldığımız Kadınlar Bölgesel Amatör Ligi’nde geçtiğimiz sezon finallere kadar yükselmemize karşın Türkiye Kadınlar Basketbol Ligine katılmayı başaramamıştık. Bu yıl iddialı yeni transferle yeni bir kadro oluştururken kendi alt yapımızdan gençlerimize de takım içinde yer vererek sezona kesin şampiyonluk parolası ile başlama kararı aldık. Sezon öncesinde Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Liginden ve Kadınlar Basketbol Liginden bazı takımların çekilmesi nedeniyle federasyonca alt liglerde oynayan takımlara liglere direk olarak katılma çağrısı gündeme geldi. Biz Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı olarak Kadınlar Basketbol Ligi’ne katılmak istiyoruz. Henüz resmi olarak çağrı almadık ama bu çağrıyı bekliyoruz ve bu çağrı gelirse direk olarak Kadınlar Basketbol Ligine katılacağız. Biz hedefi olan bir takımız. Eğer beklediğimiz desteği görebilirsek 2/3 yıl içinde Edirne’yi Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne taşıyabilir, Edirne’de Avrupa Kupası maçları izleyebiliriz. Edirne Basketbol şehri ve Edirne’de bunu görebilen kurumlar olduğu, bizlere destek sundukları anda Edirne Basketbolunda marka olma yolunda ilerleyeceğimizi söyleyebiliriz” dedi.


“RESMİ OLMAMAKLA BİRLİKTE BİR TEKLİF ALDIK”
DSİ Kadın Basketbol Koçu Alptuğ Aktaş da, “Resmi olmamakla birlikte aldığımız bir teklif var Kadınlar Basketbol Ligi’ne katılım konusunda. Bu hafta içinde resmi teklifin gelmesini bekliyoruz. Biz Kadın basketbolunda yola çıkarken kendimize Bölgesel Ligde 5 yıllık bir hedef koymuştuk. Geçen yıl bunu tamamladık, kendi evimizde bu süreçte sadece iki yenilgiyle bu sürece tamamlarken bu süreçte istediğimizi aldığımızı düşünüyorum. Mimar Sinan’da Edirne’de salonun dolmasına Edirne’li basketbol severlerin salona gelmesini sağladı. Bu davet bizim için hak edilmiş bir davet olacak gelirse. Oyuncu odaklı olduğumuz ve hiçbir oyuncumuzu mağdur etmediğimiz için hak edilmiş bir davet olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllar içinde başkanımız Fırat Tulmaç’ın burada çok büyük katkıları olmuştur. Buraya kadar pek fazla bir destek alamasak ta bundan sonra ligde vereceğimiz mücadelede Edirne’nin önde gelen kurumlarından destek bekliyoruz. Bu takıma sahip çıkılırsa yolumuza devam edeceğiz ve kalıcı olmaya çalışacağız. Yıllar önce bir hayal kurduk, çok çalıştık, Edirne’li kızlarımızla mücadele ettik. Bunlar artık gerçek olma yolunda. Edirne’li basketbol severleri maçlarımızda dolu salonda yanımızda görmek istiyoruz” Ligin başlamasına çok az bir süre kaldı. Elimizdeki kadroya birkaç ilave ve yabancı oyuncu katarak ligde önce var olma, sonraki yıllarda Süper Lig için mücadele edecek bir yapılanma içinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ