DOLAR 34,1149 0.28%
EURO 38,0691 0.01%
ALTIN 2.862,281,18
BIST 9.923,79-0,52%
BITCOIN 21624000,26%
Edirne
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

233 okunma

Edirne DSİ Spor TKBL’de

Edirne’yi son 4 sezondur Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde (KBBL) temsil eden Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı yeni sezonda mücadelesini Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) sürdürecek… 13 Eylül'de başlayacak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2024-2025 sezonunun fikstür çekimi gerçekleştirilirken, Edirne temsilcisi ilk maçında Turgutlu Belediyesi’ni ağırlayacak.

ABONE OL
21 Ağustos 2024 17:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Edirne’yi Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde (KBBL) temsil eden Edirne DSİ Kadın Basketbol Takımı yeni sezonda mücadelesini Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) sürdürecek. 13 Eylül’de başlayacak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2024-2025 sezonunun fikstür çekimi gerçekleştirilirken, Edirne temsilcisi ilk maçında Turgutlu Belediyesi’ni ağırlayacak.
Geçtiğimiz 4 sezon boyunca Edirne’yi TBBL’de temsil eden DSİ Spor bu yıl için sezon öncesinde yine KBBL’de şampiyonluk ve TKBL’ye yükselecek bir kadro çalışması içinde sezon hazırlıklarını tamamlamıştı.
Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Türkiye Kadınlar Süper Ligi ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde bazı takımlar liglerden çekildi.
Bunun üzerine takım sayılarının azalması nedeniyle oluşan boşluklara üst liglerde mücadele etmek isteyen takımlara fırsat doğmuş oldu.


KBBL’DEN TKBL’YE
Edirne DSİ Spor bu süreçte günler süren bir bekleyiş içine girdi. Bir taraftan KBBL için oluşturulmuş kadroyla Ekim ayında başlayacak olan hazırlıklar, diğer taraftan TKBL için beklenen çağrı nedeniyle ikilemde kalan Edirne DSİ Spor beklediği çağrıyı aldı, lige katılım parası ve teminatını yatırarak kura çekimini beklemeye başladı.
DSİ Spor bekleyişin son günlerinde 1994 doğumlu deneyimli oyuncu Beril Arık’ı da kadrosuna kattığını açıkladı.
Bu bekleme süreci Edirne DSİ Spor yönetimini ve teknik kadrosunu olduğu kadar Edirne’de basketbola gönül vermiş basketbol severleri de heyecanlandırdı.

Beril Arık. DSİ’nin yeni transfer


SEZONU AÇIYORUZ
Edirne DSİ Spor’un koçu Alptuğ Aktaş, gelişmelere ilişkin olarak Hudut’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:;
“Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi için bekleyişimiz olumlu sonuçlandı. Mutlu ve heyecanlıyız. Hedeflerimizden öncelikli olan TKBL’ye katılacağız. Federasyona gerekli başvuruları yaptık, katılım bedelini ödedik, teminatı yatırdık. Bu arada ihtiyacımız olan bir transferi Beril Arık’la sözleşme imzalayarak gerçekleştirdik. Sırada ikisi yerli birisi yabancı üç transfer çalışması için arayışlarımıza başladık. Şimdi kura çekimlerini bekliyoruz. Transferlerimizi tamamlayarak Pazartesi günü sezonu açarak yoğun antrenman temposuyla sezonu açmayı planlıyoruz.”
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2024-2025 sezonunun fikstür çekimi gerçekleştirildi.


FİKSTÜR ÇEKİLDİ
13 Eylül’de başlayacak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde yeni sezonun 2024-2025 sezonunun fikstür çekimi gerçekleştirildi.
Basketbol Gelişim Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) YouTube kanalından canlı yayınlanan kura çekimine; TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF Yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Şerbetçioğlu, “2024-2025 sezonunda sakatlıksız, sorunsuz bir lig olacağını ümit ediyorum. Ligimize katılmaya hak kazanan J&M Çanakkale Belediyespor , Mersin Üniversitesi, Gallardo, Edirne DSİ Basketbol ve Kırklareli Fen Bilimleri takımlarına Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne ligine hoş geldiniz diyorum.” dedi.
TKBL Koordinatörü Esra Erden Atacan ise yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz sezon göstermiş olduğunuz mücadeleden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükselme başarısı gösteren J.M. Çanakkale Belediyespor ve Mersin Üniversitesi’ni tebrik eder, aynı zamanda ligimize katılma hakkı elde eden Edirne DSİ ve Kırklareli Fen Bilimleri kulüplerine de hoşgeldiniz demek istiyorum. Yeni sezonda tüm takımlarımıza başarılar diliyor, sağlıklı bir sezon olmasını temenni ediyorum.”


İŞTE TKBL’DEKİ 16 TAKIM
01 Adana Basketbol – Adana
Aslan Yol Burhaniye Belediyespor – Balıkesir
Bursa Uludağ Basketbol – Bursa
Çankaya Üniversitesi – Ankara
Çbk Mersin Gelişim – Mersin
Edirne DSİ – Edirne
Emlak Konut Gelişim – İstanbul
Fenerbahçe Gelişim – İstanbul
Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor – Balıkesir
Gallardo – Ankara
Hdı Sigorta Yalova Vip – Yalova
J&M Çanakkale Belediyespor – Çanakkale
Kırklareli Fen Bilimleri – Kırklareli
Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor – Manisa
Mersin Üniversitesi – Mersin
Urla Belediyesi – İzmir

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ