DOLAR 34,1754 0.16%
EURO 37,0738 -0.01%
ALTIN 2.976,530,76
BIST 9.002,340,52%
BITCOIN 23222710,43%
Edirne
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

297 okunma

Edirne ASKF’de onay bilmecesi?

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun geçtiğimiz Haziran ayının başlarında gerçekleştirilen olağan genel kuruluna ilişkin tutanakların onay için hala ilgili makamlara sunulmadığı ileri sürülerek,Vali Yunus Sezer'den duruma el koyması talep edildi…

ABONE OL
11 Temmuz 2024 17:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) geçtiğimiz Haziran ayının başlarında gerçekleştirilen olağan genel kuruluna ilişkin tutanakların onay için hala ilgili makamlara sunulmadığı ileri sürülerek,Vali Yunus Sezer’den duruma el koyması talep edildi.


Genel kurulda 225 delegeden 117’sinin oyunu alarak yeniden seçilen Muzaffer Yıldırım’ın listesinde Disiplin Kurulu Üyesi olarak yer alan İbrahim Cihan, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımında şunları kaydetti:


“Sayın Valim; Bizler 08.06.2024 tarihinde, yapılan Edirne ASKF seçimini kazanan gurubuz. Bizler seçimi kazandıktan sonra bizden istenen resmi evrakları tam ve eksiksiz olarak, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, Valilik ve Spor Bakanlığı yetkili müdürlüğü onayına gönderilmesi için teslim ettik. Üzerinden tam 25 gün geçmesine rağmen ya-sal evrak-ların Vali-lik ve Spor Bakanlığı yetkili müdürlüğüne onay için gönderilmediği bizlerde hak mahrumiyeti ihlaline uğradığımız kanısı uyandırmıştır.Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Selim Ak ve Şube Müdürü Sayın Murat Ulaşdır’a gurubumuz başkanı tarafından mükerrer kereler resmi evrakların akıbeti ve onaya gönderilmeme nedeni sorulduğunda seçimi kaybeden grup başkanı tarafından müdürlüklerine dilekçe verildiği, bağlı bulundukları bakanlıktan görüş istedikleri, beyan edilerek bizim yasal olarak yapılması gereken prosedür ve kanuni işlemlerimiz ellerinde hiç bir resmi seçim iptali ile ilgili bir yazı ve yasal dayanak olmamasına rağmen Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Şube Müdürü tarafından yapılmayarak, bizlerde oyalama ve tarafgirlik hissi uyandırmıştır. Seçilmişler olarak yasal haklarımız ve derdimiz müdür ve şube müdürü tarafından kabul görmedi ve dinlenmedik. Hak mahrumiyeti ihlali hakkımızın vereceğiniz emir ve müsaadelerle giderileceği hususunda hiç bir şüphemiz yoktur. Sayın Valim. Saygılarımızla.”


İbrahim Cihan’ın Edirne Valisi Yunus Sezer’den iki gün önce sosyal medyadan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ve Şube Müdürü Murat Ulaşdır’a yönelik paylaşımda bulunduğu görüldü. Cihan’ın bu paylaşımı da şöyle:
“Sayın Gençlik Spor İl Müdürü Selim Ak ve Şube Müdürü Murat Ulaşdır. Edirne ASKF federasyonu yönetimi seçimi yapılalı hemen, hemen tam bir ay oldu. Seçimi kazanan yönetim, seçim evraklarını tamamlayarak 22 gün önce müdürlüğünüze eksiksiz olarak teslim ettiler. Evrakları sisteme girip niye üst makamlara onaya göndermiyorsunuz? Elinizde bu işi yapmamanız için, bir emare, bir resmi evrak mı var? Niye seçilmiş insanları oyalıyorsunuz. Seçimden önce zaten taraf olmuşsunuz, hala tarafgirlik mi yapıyorsunuz? Seçimi siz mi kaybettinizki yapmanız gereken yasal işlemleri yapmıyorsunuz? İki liste seçime girdi, bir liste kazandı. Sizin işiniz bundan sonra resmi prosedürü yerine getirmektir. Devletin resmi işlerinde eveleme, geveleme oyalama olmaz. Devlet işlerinde kişiler kanun karşısında eşittir. Kimseye özel işler ve işlemler yapılmaz. Seçimi kazanan kişiler sizden yasal işlemlerin yapılmasını istiyor. Özel iş istemiyorlar. Size yasal işlemler için müracaat edenler, atamayla değil, seçim kazanarak gelmiş insanlar. Ben hatırlatayım dedim sayın müdürler. Saygılarımla.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ