DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18341070,44%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

209 okunma

‘Tek hedefim CHP’yi iktidara taşımak’

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) geçtiğimiz hafta Edirne İl Başkanlığı görevine atanan Avukat Harika Taybıllı, ilk basın toplantısını gerçekleştirdi...Göreve layık olabilmek için elinden geleni yapacağını söyleyen Taybıllı, ileriki süreçte milletvekilliği istediği iddialarına, "Siyasette bundan sonraki en başlıca hedefim, arkadaşlarımla birlikte partimiz için sonuna kadar çalışarak, genel seçimlerde partimizin şu anda Türkiye'de birinci parti olma başarısını katlayarak partimizi iktidara taşımak, bundan başka bir hedefim şu anda yok" şeklinde yanıt verdi...AK Parti İl Başkanı Belgin İba'nın eşi Nesim İba'nın, Edirne Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü'nde yaşadığı olayı da değerlendiren Taybıllı, olayın yargıya taşındığını,bunu hiçbir koşulda tasvip etmelerinin mümkün olmadığını söyledi….

ABONE OL
26 Temmuz 2024 14:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) geçtiğimiz hafta il başkanlığına atanan Avukat Harika Taybıllı, ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

CHP’de geçtiğimiz Perşembe Edirne İl Başkanlığı’na atanan Harika Taybıllı, Ankara ziyareti sonrası basın mensuplarıyla bir araya geldi. Partinin il başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Taybıllı’ya, mevcut il yönetimi tam kadro katılarak destek verdi. Taybıllı, il başkanı olma süreci ve bundan sonraki hedeflerini paylaştığı toplantıda, göreve layık olabilmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

‘YÖNETİMDE BİR GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ DÜŞÜNMÜYORUZ’

Önceki dönem il başkanı Samet Kahraman’ın çok ciddi ve güzel çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Taybıllı, “Kendisine çalışmalarından dolayı ve onunla birlikte çalışan il yönetim kurulu üyesi olan arkadaşlarıma ve ilçe yönetimimize tekrar teşekkür ediyorum. Bu yoğun çalışmalardan sonra kendisi, özel sebeplerinden dolayı bayrağı devretti. Ben de buna talip oldum ve bu esnada genel başkanımız, MYK üyelerimiz ve yönetim kurulu arkadaşlarımız, sağ olsunlar beni bu göreve layık gördüler. Yönetim Kurulu üyeleriyle toplantı yapıp görüştük. Herkes zaten olumlu, hiçbir problemimiz yok ve herkes görevinin başında. Bir değişiklik düşünmüyoruz. Yeniden görev dağılımına da bu aşamada görev duyulmadı. İlerleyen zamanlarda belki değişiklik isteyen arkadaşlar olabilir, bu o süreçte değerlendirilir. Şu an için herkes mevcut görevlerine devam ediyor” dedi.

‘TÜZÜK VE YASALARA GÖRE ÇELİŞKİ YOK’

Edirne Belediyesi’nde devam eden meclis üyeliği ile siyasi parti il başkanlığını aynı zamanda yürütmesinin tüzük ve yasaya göre bir sorun teşkil etmediğini anlatan Taybıllı, “Tüzüğe ve yasalara göre şu anda bir çelişki yok. Hatta yönetmelik, burada çok net şekilde hem meclis üyesi hem de il başkanı olabilir şeklinde. Sadece belediye meclisi için söylemiyorum, il genel meclisi de olsa durum aynı olurdu. Bunun olmasında herhangi bir sorun yok. Dolayısıyla devam edip etmeyeceğim konusunda bunu arkadaşlarımla, parti merkezimle ve genel başkanımla tekrar değerlendirdikten sonra süreç içerisinde belki bir değişiklik yapma gibi bir durum söz konusu olursa onunla ilgili ayrıca bir basın açıklaması yaparız ama şu an meclis üyeliğim ve il başkanlığım arasında herhangi bir problem yok” diye konuştu. 

‘PARTİYİ İKTİDARA TAŞIMAKTAN BAŞKA HEDEFİM YOK’

Kendisinin Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’dan belediye başkan yardımcılığı gibi bir talebinin olmadığını dile getiren Taybıllı, “Ben belediye başkan yardımcılığına hiçbir şekilde talep açmadım. Bununla ilgili ne genel merkezle ne de belediye başkanımızla görüşmedim. Sözlü olarak da böyle bir talebim olmadı. Bunun muhatabı belediye başkanıdır, belediye başkanı şayet diyorsa ki; ‘evet Harika hanım geldi benden belediye başkan yardımcılığı istediğini söyledi’, o zaman bir şey diyemezdim ama bunu söyleyemeyeceği için ben çok gönül rahatlığıyla belediye başkan yardımcılığı istemedim diyebiliyorum. Hiçbir koşulda ne yazılı, ne sözlü buna talip olmadım, öyle bir şey düşünmedim. O yüzden reddedilmiş bir durum da söz konusu değil. Siyasette bundan sonraki en başlıca hedefim, arkadaşlarımla birlikte partimiz için sonuna kadar çalışarak, genel seçimlerde partimizin şu anda Türkiye’de birinci parti olma başarısını katlayarak partimizi iktidara taşımak, bundan başka bir hedefim şu anda yok” ifadelerini kullandı.

NESİM İBA OLAYINA DEĞİNDİ

AK Parti İl Başkanı Belgin İba’nın eşi Nesim İba’nın, Edirne Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nde yaşadığı olayı da değerlendiren Taybıllı, “Bir kamu kurumuna karşı yapılmış olan böyle bir davranışın kesinlikle zaten karşısındayız. Bunu hiçbir koşulda tasvip etmemiz mümkün değil. Bununla birlikte kentimizde böyle bir şeye maruz kalınması ve bizim kendi belediyemizde böyle bir şeye maruz kalınması ziyadesiyle bizi üzdü. Konu da şu anda yargıya taşındı bildiğim kadarıyla. Kamuyu ilgilendiren her şey ve yapılacak her haksızlığın karşısındayız” şeklinde konuştu.

‘EDİZ MARTİN ÖRGÜTÜMÜZLE GÖRÜŞMÜŞ DEĞİL’

Kamuoyunda sıkça dillendirilen, İYİ Parti’li Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin’in CHP’ye geçeceği yönündeki söylentilere de açıklık getiren Taybıllı, “Uzunköprü Belediye başkanı ile ilgili söylentiler benim de kulağıma geldi. Kendisi henüz örgütle görüşmüş değil, bildiğim kadarıyla Uzunköprü ilçesi örgütüyle de görüşmedi, bizimle de şu an için böyle bir diyalogu yok. Bundan sonraki süreçte diyaloga geçtikten sonra, o süreç açıldıktan sonra devamında ne şekilde bir yol izlenir? Olur mu, olmaz mı? O’nu süreç gösterecek” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ