DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BIST 9.900,25-0,76%
BITCOIN 21558490,44%
Edirne
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

200 okunma

‘Özalan’ın tavrı kabul edilemez rezalet’

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, TBMM'deki olayın bir daha tekrarlanmaması için, Alpay Özalan gibi davranışlarını kontrol edemeyen kişilerin milletvekilliği görevini sürdürmesinin kesinlikle sorgulanması gerektiğini söyledi…

ABONE OL
18 Ağustos 2024 17:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, TBMM’deki olayın bir daha tekrarlanmaması için, Alpay Özalan gibi davranışlarını kontrol edemeyen kişilerin milletvekilliği görevini sürdürmesinin kesinlikle sorgulanması gerektiğini söyledi.
Tunçyürek, geçtiğimiz Cuma günü TBMM çatısı altında gerçekleşen olaya ilişkin açıklamasında, “Alpay Özalan denilen zatın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sergilediği kaba kuvvet kullanımı, açıkça bir skandaldır ve kabul edilemez bir rezalettir” diyerek şunlara yer verdi:
“Bu tür davranışlar, milletvekilliği makamını lekeleyen, halkın iradesine ve demokrasinin temel ilkelerine yapılan bir hakarettir. Fiziksel saldırganlık, Meclis kürsüsünde yer bulmamalı; fikirler, yumruklarla değil, akıl ve sözle savunulmalıdır. Özalan’ın bu utanç verici hareketi, hem şahsının hem de temsil ettiği partinin itibarı açısından kara bir lekedir. Şiddete başvuran bir milletvekili, meclisin onuruna gölge düşürmüş ve halkın gözünde siyaseti küçültmüştür. Böylesine sorumsuz ve provokatif bir davranış, hiçbir şekilde mazur görülemez ve derhal gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır. Aksi takdirde, Meclis’in saygınlığı ve milletvekillerinin halk nezdindeki güvenilirliği ciddi biçimde sarsılacaktır. Bu olayın bir daha tekrarlanmaması için, Özalan gibi davranışlarını kontrol edemeyen kişilerin milletvekilliği görevini sürdürmesi kesinlikle sorgulanmalıdır. Böyle varlıkların Mecliste yeri yoktur.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ