DOLAR 34,2243 0.24%
EURO 37,1008 0.06%
ALTIN 2.979,870,88
BIST 9.002,340,52%
BITCOIN 23186720,69%
Edirne
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

143 okunma

‘Ne adalet kaldı ne de ahlâk!’

Yeniden Refah Partisi Edirne İl Başkanı Hakan Çalışkan, "Ne yazık ki hükümet günümüzde son zamanlarda her gün artarak yaşanan vahşet olaylarıyla, ahlaksızlıklarla, adaletsizliklerle ahlâk ve maneviyattaki bu bitişe ve tükenişe karşı bugüne kadar net bir irade ortaya koyamamıştır” dedi…

ABONE OL
10 Ekim 2024 17:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Edirne İl Başkanı Hakan Çalışkan, “Ne yazık ki hükümet günümüzde son zaman-larda her gün artarak yaşanan vahşet olaylarıyla, ahlaksızlıklarla, adalet-sizliklerle ahlâk ve maneviyattaki bu bitişe ve tükenişe karşı bugüne kadar net bir irade ortaya koyamamıştır” dedi.
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Çalışkan,yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar eğitimde yapılan yan-lışlıklar, adaletsizlikler, aile yapısındaki bozulmalar, uyuşturucu tüketiminin küçük yaşlara kadar düşmesi, özellikle gençler üzerinde oluşan bozulmaları su yüzüne çıkardığına dikkat çekerek, şunları söyledi:
‘Ahlâk ve maneviyat’ tüm yaşam safhalarında toplumların kuşanmaları gereken değerlerdir. Bu değerlerden yoksun yaşayan toplumlar ise sosyal ve ekonomik anlamda hangi noktada yer alırsa alsınlar yoksullaşmaya ve çökmeye mahkumdurlar.Bugün maalesef ki ahlaki yozlaşmanın had safhaya ulaştığı bir süreçten geçiyoruz. Artık ne komşunun komşuya ne de dostun dosta güveni kaldı. Gasp ve cinayet, çocuk istismarı ve şiddetin her türlüsüne şahit oluyoruz. Sokak ortasında gayr-i ahlaki görüntüler sergileyen genç bireylerle de karşılaşıyoruz. Koca bir nesil gözümüzün önünde elimizden kayıp gidiyor.Türkiye’de görsel medya üzerinden de ahlâksızlığı ve şiddeti yaygınlaştırmak için proje üstüne projeler gerçekleştiriliyor. Bir kısım televizyonlar ahlâksızlığa büyük bir iştahla hizmet ediyor.”.
Açıklamasına, “Rahmetli Muhterem Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamız ilk siyasi ve sivil toplum örgüt çalışmalarının temelini ahlâk ve maneviyat ekseni üzerine kurmuş, bilimsel, teknolojik, kültürel, siyasi, sanatsal ve sosyal anlamda gelişmiş, ahlâk ve maneviyat noktasında ise hassasiyetlerini koruyan bir İslam coğrafyası hayal etmişti” diyerek devam eden Çalışkan, şunları kaydetti:
“Ahlâk, önemli bir noktadır ve her insanın ahlâki bazı değerler taşıması gerekir. Ahlâklı olmak demek erdem sahibi olmak demektir. Geçtiğimiz günlerde yapılan gıda denetimleri sonrasında açıklanan durum ortada yediğimiz hiçbir ürün maalesef gerçek ve doğal değil buradan da ahlâk durumumuzun geldiği nokta net şekilde ortaya çıkmaktadır. Ahlâklı insanlar kimseye kötü şekilde bakmaz, kimsenin zararına işler yapmaz. Devlet kendi eliyle hukuku ve ahlâkı yok etmeye devam etmektedir. Örneğin, 2002 yılında yürürlüğe giren Kamu İhale Kanunu yürürlüğe girdiğinden bu yana yaklaşık 200 kez değiştirilmiş. Bir kanun niye bu kadar değiştirilir? Maalesef üzülerek görüyoruz ki ne ortada pozitif hukuk kuralları, ne rekabet ve ne de ahlâk kalmıştır. Yeniden Refah Partisi olarak Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan liderliğinde “Önce Ahlâk ve Maneviyatı” ön planda tutarak 81 il için hazırlanan vizyon projelerimiz ile, paylaşımda adalet, yönetimde adalet için, adil bir dünya için ve herkesin refah’ı için gayretle, azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz.” .

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ